Fortsätt till huvudinnehåll

Nyttigare korvpanna

Den här bloggen samt min fb-sida "Kvinna i centrum" ska ju bl.a handla om hälsosam kost och tips på sådant.

Men handen på hjärtat... Vilken karl gillar eller älskar inte bacon och/eller korv? Ja många kvinnor också för den delen. 
Inte de nyttigaste valen tyvärr. Processad mat är aldrig bra och fläskkött i sig är inte så nyttigt. 
Har ni tänkt på att grisar inte svettas? Genom svett forslas mycket toxiner ut ur kroppen. Där stannar de kvar.

Jag är i alla fall en som inte tror på förbud. Så det är klart att kärleken ska få korv någon gång ibland. Dock kan man göra det hela till en nyttigare måltid. Det behöver inte vara korv och "pärer", eller bacon och stekt potatis.

Såhär ser en panna ut som jag tycker ger mycket näring, trots korven. 
Försök hitta en korv utan så mycket tillsatser, med riktigt hög köttprocent och lite kolhydrater (under 5g/100g) 


Korv med hög kötthalt, sprättägg (från utegående höns), broccoli, purjolök, zucchini, tomater, oraffinerat örtsalt och andra valbara kryddor bl.a. chili
Så mycket som möjligt  ska vara ekologiskt (giftfritt) naturligtvis. Jag toppade slutligen med hackad persilja (syns inte på bild)




Tomater minskar risken för cancer. Tomater innehåller förutom massor av vitaminer och mineraler, även ett ämne som heter lykopen. Det är den röda färgen i skalet som ger pigmentet lykopen. Detta pigment ger ett skydd för oss genom att öka vårt inre solskydd. Huden åldras då inte lika snabbt. Pigmentet skyddar även tomaten från UV-strålar. Därför ska du inte äta tomater som har ett skadat yttre. 

Kroppen tar upp lykopen bättre när man tillagat tomaterna samt att de tillagade tomaterna skall intas tillsammans med nyttigt fett för att få ett bättre upptag. 
Exempel på nyttigt fett är kokosolja (i glasburk) och ghee

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att