Fortsätt till huvudinnehåll

Biff taco med wasabimajonnäs och asiatisk salladskål

Hej alla fina!
Här sitter jag i stugan och ute är det becksvart. Frosten har nu börjat lägga sig på gräsmattan. Det är bara jag och 'kattekissarna' här ute.

På morgonen när jag tittar ut så ser jag dimman över sjön och sedan hur solen kryper fram och gör alla träd gyllengula. Tar min kaffekopp och går ut på bryggan och njuter av morgonen innan jag blir frusen och går in och gör upp en brasa. Allt är så tyst här..... 

Tänk hur det kan bli. Jag som är så mörkrädd, älskar att vara här. Det måste vara himmelriket på jorden tror jag. Eller åtminstone ett av dem. 

Fick besök av mannen i mitt liv i kväll, han som äger stugan :), hans son och min svärmor
Det skulle läggas på tak på bastun.

Sedan skulle dom åka hem då det är jobbdag i morgon. Själv kan jag ju jobba varifrån som helst. Lyxigt! 

Ville bjuda på något riktigt gott till middag och bestämde mig för ett Gordon Ramsay-recept som jag gjorde om lite för att passa mitt sätt att äta hälsosamt.
Alla kockar verkar älska bröd, socker och att steka i olivolja, hmm.


Jag gjorde en biff taco med wasabimajonnäs och salladskål med asiatisk touch. 
Blev det gott? Ja nåt så in i...baljan!!
Jag köpte endivesallad som jag använde som tacobröd




Jag hade en bit ryggbiff av älg samt rester av pepparstek som jag använde. Det går att använda vilket biffkött (svenskt, helst naturbetes) som helst. 

Köttmängd bestämmer du själv beroende på hur många som ska äta.


3-4 port


Marinad:

2 msk misopasta (Jag hade svårigheter att hitta det och köpte då misosoppa som innehöll misopasta)
2 msk risvinäger (Eller pressad citron)
1 msk honung (obehandlad)
2 msk virgine olivolja
salt och peppar
Vispa ihop 

Krydda köttet och stek o kokosolja och osaltat smör alt ghee
Låt gärna köttet ha en rosa kärna
Lägg köttet i marinaden. Jag hade tid på mig, så jag lät köttet vila och skar sedan upp det i skivor innan jag marinerade det



Salladskål med asiatisk touch:

Dela en salladskål i fyra delar. Strimla 2 av dessa delar
Krydda med chiliflingor
2 msk risvinäger alt pressad citron
Några droppar sesamolja. Den ger mycket smak så var försiktig med smaksättningen. 


Wasabimajonnäs:

6 msk majonnäs
wasabipasta ca 1 nagelstor klick/2 msk majonnäs – så 3 klickar wasabipasta

Wasabipasta innehåller citronsyra. Vill du så kan du använda riven pepparrot i stället. 

Pressa ur vätskan ur salladskålen

Lägg en klick av wasabimajonnäsen på ett salladsblad. Lägg på kött och salladskål. Hugg in!!

Vi var och hämtade vatten från en kallkälla. Tänk att vatten kan vara så gott!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam