Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari, 2024

Krämig dragonkyckling

  Den här rätten lagade jag på jobbet till personal och barn. Den gick verkligen hem kan jag säga. Alla tog om av maten och även barn från andra avdelningen kom för att äta och ta om. Den kommer således att lagas fler gånger 😊😋.  Jag ska inte ta åt mig äran över receptet som i grunden är gjord av Marie Bergman. Älskar hennes recept.  Dock har jag svårt att helt gå efter recept utan att lägga till min egna touche med lite ytterligare smak.  (Reklaminslagen ställer till det lite. Inget jag kan påverka. Bara fortsätt skrolla nedåt så fortsätter receptet).  6 port  Ugn 225° C,  varmluft 200°C 1.5 st Gul lök, finhackad 1 st Citron, saften av den 6-8 Kycklingfiléer, färsk eller fryst tinad 3 dl Creme Fraiche Naturell 3 dl Vatten 2 dl grädde 1.5 msk Olivolja Gentle 1.5 msk Dragon - torkad 2 Kycklingb uljong tärningar Herbamare örtsalt, efter smak 3 krm svartpeppar grovmalen 3 st klyftor Vitlök, pressade 1 grovhackad gul och röd paprika Gör såhär:  Dela kycklingfiléerna och krydda med örtsal