Fortsätt till huvudinnehåll

Glutenfri Pizza LCHF - Low Carb

Nu är det helg igen och nu kan man ha tid att laga den mat man varit sugen på under vardagen, men ej orkat eller hunnit göra. Och det är ju alltid lite lyxigt att fixa ihop lite extra gott som man kan sitta länge och njuta av. Passa på att umgås och prata om veckan och planer för framtiden.
Själv har jag tillagat och frossat på en smaskig pizza. Man kan inte tro att den är vetemjöls- och glutenfri. Den är även så lätt och snabb att göra. Faktiskt tycker jag att den är grymt mycket godare än den vanliga. Perfekt även för dig som äter LCHF och/eller Low Carb. Inspirationen till receptet har jag fått genom Birgitta Höglund och hennes blogg, men som jag har gjort om och vidareutvecklat lite. Fantastiskt mycket gott på den bloggen. Se nedan för receptet på min goda pizza.
Ett tips! Suveränt att göra flera bottnar och ha som wraps eller bröd. Går även att styckfrysa.



Har även hälsat på lite kossor idag. Dom låg där i solen och mådde så gott. Massor av stora ängar att beta på. Småkalvarna diade och käre nån, något så idylliskt! Det var ju en strålande dag vi fick idag. Det har vi ju faktiskt inte varit så bortskämd med här i norr.


Här kommer receptet för en stor plåt:


Glutenfri PIZZA LCHF - Low Carb
8 dl riven halloumiost (motsvarar 2 st a´ 200gr)
½ dl vatten
4 ägg
120 ml pofiber (1dl + 1 msk).
2 msk kokosmjöl. Pofiber och kokosmjöl brukar man kunna hitta bland glutenfria produkter i affären

Rör ihop och låt vila 10 min.
Täck en bakplåtsklädd plåt med smeten. Ta hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzabotten  i 225° 10-15 min tills den fått fin gyllene färg.


Lägg på önskad fyllning. Jag tog egengjord tomatsås, riven halloumi, lite annan riven ost, lök, vitlök, rökt kött, kantareller. Skjuts in i ugnen igen och grädda tills osten smält och blivit gyllene. Bearnaise vid sidan om och hemgjord pizzasallad till! Nom-nom-nom....
Smaklig spis! :)



Värme & Kärlek!




Kommentarer

  1. Tack för vidareutveckling av mitt pizzarecept och länken till min gamla blogg.
    Lycka till med ditt fortsatta skrivande :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...