Idag har vi njutit av sill av alla dess slag. Lite öl och nubbe till slank ju fint ner. En sillvariant som fanns på midsommarbordet var min traditionella nubbesallad. Många skulle nog kanske välja att ha ett gott hårt bröd till men hos oss kör vi den som den är. Den är god så det förslår! Här kommer receptet på den.
Nubbesallad
2 dl creme fraiche
3-5 msk hemgjord majonäs eller Hellmans
2 stora kokta potatisar i bitar, eller zucchini i bitar om du inte vill ha potatis.
2 hackade kokta ägg
½-1 skalat rivet äpple
½ finhackad röd lök
2 cm hackad purjolök
1 krm trocomare örtsalt
2 brk matjesill i bitar (jag tog 1 st Abbas bohussill och 1 Abbas mästarsill)
lite spad ca ½ dl
Rör om allt och smaska i Er!!
Midsommaren har annars varit lite annorlunda. En kylig nordvästlig vind har skapat stormigt väder med några strömavbrott som följd. Regnet övergick till snö ett tag och då var det nästan skrattretande. Lite för tidig vinter kan man tycka ;). Tur vi har haft kamin att elda i och gammal vedspis att koka vårt kaffe på.
Värme & Kärlek
Nubbesallad
2 dl creme fraiche
3-5 msk hemgjord majonäs eller Hellmans
2 stora kokta potatisar i bitar, eller zucchini i bitar om du inte vill ha potatis.
2 hackade kokta ägg
½-1 skalat rivet äpple
½ finhackad röd lök
2 cm hackad purjolök
1 krm trocomare örtsalt
2 brk matjesill i bitar (jag tog 1 st Abbas bohussill och 1 Abbas mästarsill)
lite spad ca ½ dl
Rör om allt och smaska i Er!!
Midsommaren har annars varit lite annorlunda. En kylig nordvästlig vind har skapat stormigt väder med några strömavbrott som följd. Regnet övergick till snö ett tag och då var det nästan skrattretande. Lite för tidig vinter kan man tycka ;). Tur vi har haft kamin att elda i och gammal vedspis att koka vårt kaffe på.
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar