Fortsätt till huvudinnehåll

Glutenfri Pizza LCHF - Low Carb

Nu är det helg igen och nu kan man ha tid att laga den mat man varit sugen på under vardagen, men ej orkat eller hunnit göra. Och det är ju alltid lite lyxigt att fixa ihop lite extra gott som man kan sitta länge och njuta av. Passa på att umgås och prata om veckan och planer för framtiden.
Själv har jag tillagat och frossat på en smaskig pizza. Man kan inte tro att den är vetemjöls- och glutenfri. Den är även så lätt och snabb att göra. Faktiskt tycker jag att den är grymt mycket godare än den vanliga. Perfekt även för dig som äter LCHF och/eller Low Carb. Inspirationen till receptet har jag fått genom Birgitta Höglund och hennes blogg, men som jag har gjort om och vidareutvecklat lite. Fantastiskt mycket gott på den bloggen. Se nedan för receptet på min goda pizza.
Ett tips! Suveränt att göra flera bottnar och ha som wraps eller bröd. Går även att styckfrysa.



Har även hälsat på lite kossor idag. Dom låg där i solen och mådde så gott. Massor av stora ängar att beta på. Småkalvarna diade och käre nån, något så idylliskt! Det var ju en strålande dag vi fick idag. Det har vi ju faktiskt inte varit så bortskämd med här i norr.


Här kommer receptet för en stor plåt:


Glutenfri PIZZA LCHF - Low Carb
8 dl riven halloumiost (motsvarar 2 st a´ 200gr)
½ dl vatten
4 ägg
120 ml pofiber (1dl + 1 msk).
2 msk kokosmjöl. Pofiber och kokosmjöl brukar man kunna hitta bland glutenfria produkter i affären

Rör ihop och låt vila 10 min.
Täck en bakplåtsklädd plåt med smeten. Ta hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzabotten  i 225° 10-15 min tills den fått fin gyllene färg.


Lägg på önskad fyllning. Jag tog egengjord tomatsås, riven halloumi, lite annan riven ost, lök, vitlök, rökt kött, kantareller. Skjuts in i ugnen igen och grädda tills osten smält och blivit gyllene. Bearnaise vid sidan om och hemgjord pizzasallad till! Nom-nom-nom....
Smaklig spis! :)



Värme & Kärlek!




Kommentarer

  1. Tack för vidareutveckling av mitt pizzarecept och länken till min gamla blogg.
    Lycka till med ditt fortsatta skrivande :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffinerat hav