Här gäller det att vara snabb och kreativ i köket, då jag blivit ofrivilligt tvingad till viloläge i soffan. Men jag menar...äta måste man ju.
Gott vill man ju äta också, där i soffan, och ett glas rött ekologiskt vin (eller öl till älsklingen, för det vill han ha) nu när det är helg är ju heller inte så dumt nä :)
I kväll gör jag min signaturpizza. En doft av Italiens restauranggränder når mitt sinne från mitt lilla kök. Oh la la..
Jag ska bjuda min kära på denna skapelse i kväll.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Nej, den här görs av gudomligt kryddade marinerade, utbankade och stekta kycklingfiléer. Med en rund och fyllig tomatsås ovanpå. Toppad med massvis med riven prästost och parmesan. Dekorerad med färsk oregano.
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3
Pizzakyckling invertire 2 port
550 gr svenska kycklingfiléer
ekologiskt smör eller valio
Riven prästost och riven parmesanost
Marinad
1 finhackad vitlök
1 finhackad scharlottenlök
lite drygt ½ tsk Herbamare örtsalt
färskmalen svartpeppar
ca 1 tsk repad färsk timjan
½ tsk brödkrydda
4 tsk olivolja
Tomatsås
1 dl ekologisk passerade tomater
2 tsk ekologisk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
hälften av marinaden
Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna längs utefter och nästan igenom och lägg ut dem så att de bildar en 'fjäril'. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem försiktigt.
Blanda ihop marinaden. Lägg undan hälften till tomatsåsen. Fördela resten på kycklingfiléerna och lägg dem i en påse att marinera medan du gör tomatsåsen.
Blanda ihop allt till tomatsåsen.
Ta ut filéerna och stek dom ca 3 min på var sida i smör/valio. Stek dom en och en.
Gör ren stekpannan och byt fett till varje ny filé som ska stekas.
Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt och fördela tomatsåsen ovanpå. (Ända hit kan dom förberedas).
Toppa med riven prästost
Stek "pizzan" i ugnen tills den fått fin färg. Du kan eventuellt sätta på grillelementet de sista minuterna.
Riv över parmesanost och garnera med färsk oregano.
Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. Smaklig spis!
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar