Fortsätt till huvudinnehåll

Ostsmörgås utan smörgås

Härliga första advent!
Visst är det något mycket speciellt när man får tända första ljuset och stjärnorna i fönstren?
Jag blir som ett lyckligt litet barn. Jag avskyr kyla, men älskar att ta en promenad när det snöar och jag får tända värmeljus och krypa ner under den varma filten.
Den här vinter blir det tyvärr ingen promenad i snön för mig p.g.a den opererade foten som inte kan/får ha en stövel på sig. Men jag får njuta av att titta ut och njuta. Just nu tittar jag på alla fina utsmyckade fönster.
Igår var vi på dop. Det är nog bland det vackraste jag vet. Prästen var så speciell och gjorde dopet så personligt och inkluderade alla barn som var med i kyrkan så dom fick vara med och se från nära håll. Lilla dockan som döptes var så otroligt söt och sa inte ett pip. Bara log.

I slutet av förra veckan var jag på sjukhuset för att hälsa på en närstående. När jag skulle ta bussen hem så såg jag att det var så lång tid innan den skulle gå och jag var småhungrig.
Frågade i sjukhusets restaurang om jag kunde få en ostsmörgås utan smörgås :)
Javisst, kunde dom ordna det sa dom.
Jag väntade och väntade.....och väntade. Till slut kom fatet ut till mig. Döm om min förvåning när jag såg hur dom lagt ner sin själ i den lilla rätten. Det var värt all väntan och värt att bussen han gå och jag fick vänta på nästa :)
Det var sallad med vanlig ost, ädelost, brieost, tomat, gurka och ärtskott. Allt så fint upplagt. Lite gott kaffe till var pricken över i-et.


Visst blir man sugen på det här? Mera, mera...
Det här blir något att ta efter när det ska vankas lite extra gott.
Nu vill jag önska er en riktigt trevlig första-advent-kväll.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...