Fortsätt till huvudinnehåll

Banan- och jordgubbsglass





Hej på er!

Har precis kommit in efter en fantastisk 1 timmes promenad i skogen. Det ger så mycket energi för resten av dagen.
Jag förstår ju att inte alla har den möjligheten att ta en promenad mitt på dagen. Men kanske hinner du med en liiiiten stund under en lunchrast, bara för att inandas lite ny luft. Det gör så fantastiskt mycket för det glada humöret :)


Hade mysigt besök igår av en väninna och gjorde den glutenfria smördegspajen.
Det här glutenfria degen jag köpte nu var faktiskt utkavlad och tog enbart 3 timmar att tina.

Innehållsmässigt är det här "smör"-degen kanske inte en riktig HIT, men jag vill absolut inte äta gluten, så då blir det en avvägning.. Att göra egen glutenfri smördeg har jag tyvärr ingen kunskap i. Annars hoppar jag köpt glutenfritt bröd. 

Till efterrätt blev det hemgjord glass. Du behöver inte ha en glassmaskin för att göra den här. Bara en kraftig mixer eller en enklare matberedare.
Snabbt enkelt och jättegott! Har du barn så kommer de garanterat också att älska den här glassen, kan jag nästan lova.


BANAN- OCH JORDGUBBSGLASS


Till 2 pers

3 ekologiska bananer
eventuellt 1 msk krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
½ ask ekologiska frysta jordgubbar 
några droppar ekologisk pressad citron (finns i flaska att köpa)


  1. Skiva bananerna och lägg i en bytta i frysen
  2. Ta fram dem när de frusit och släng ner dem i en matberedare/mixer och mixa dem riktigt krämig
  3. Tillsätt eventuellt lite extra creamy kokosmjölk eller kokosgrädde om du vill ha det ännu krämigare.
  4. Lägg åt sidan och mixa jordgubbarna till en mjuk sorbé. 
  5. Droppa i några droppar pressad citron (kan uteslutas)
  6. Rör ner jordgubbssorbén i bananglassen. Rör gärna i en cirkel så att den blir melerad

Häll upp i fina dessertglas. Dekorera med exempelvis mynta eller basilika

Snipp snapp KLART! 






Kommentarer

  1. Anita Svensson7 mars 2016 kl. 12:42

    Låter mumsigt värre :) För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick då:
    http:/gluten-celiaki.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Ja, tänk att något så enkelt kan vara så gott! Och så fantastiskt att vi kan skippa mjölkprodukter och spannmål/gluten utan att behöva känna att man försakar det goda i livet. Det tar ett tag innan man kommer in i nya banor och tänk, men när man märker hu mycket friskare man blir med uteslutande av inflammationsskapande ingredienser så vill man ju bara ropa HURRA!!! :)
      Det är en fantastiskt duktig kille som driver den bloggen.
      Hoppas du får fortsätta att må bra och tack så hjärtligt för att du skrev :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffinerat hav