Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod mediumhet kokoskyckling med röd curry

Igår så gjorde jag en sån grymt god gryta med kyckling. Måste ju givetvis dela med mig av receptet till er. Den här kycklinggrytan är krämig och lite het, men inte så att man håller på att trilla av stolen. Men kanske inget som man serverar till barn om de inte är vana vid lite starkare kryddor.
Supersnabb att göra är den också. Som ni vet så är jag ett stort fan av snabblagade nyttiga rätter. Ibland långkok om jag har tid till det, men inget jag gör på en vardag efter jobb precis... nääh då ska det gå snabbt att få fram maten på bordet. Hälsomat kan ju komma i så många olika former. Och gott ska de va´!! 😋 Den här anrättningen hoppas jag verkligen att du provar. MUMS!



Kokoskyckling med röd curry 🌶

Beräkna ca 4 innerfiléer per port
8-10 st kycklinginnerfiléer
1 burk Coop Asien wok mix (häll bort vätskan)
1 vitlöksklyfta
Örtsalt, herbamare
Paprikapulver (ekologisk)
1 tetra kokosmjölk. Garants rekommenderas
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk röd currypasta
Tamarisoja (det är en glutenfri soja)
Kokosolja med smak (ekologisk på burk)
0,5 msk hackad färsk koriander
0,5 msk hackad färsk basilika


  1. Stek kycklingfiléerna i kokosolja på medelvärme tills den fått en vacker gyllene yta. Krydda dem under tiden du steker med örtsalt och paprikapulver.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka den sedan. Tillsätt vitlökshacket till kycklingen och låt fräsa ytterligare någon minut. 
  3. Häll ner wokgrönsakerna och fräs dem i en minut under omrörning. 
  4. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, currypasta och smaka av med tamarisoja samt eventuellt lite mer örtsalt. 
  5. Blanda ner örthacket.
  6. Låt grytan koka ihop till krämig konsistens.

Servera förslagsvis med shiratakinudlar som du sköljt ordentligt och gärna torkat av med handduk eller hushållspapper. Är de avtorkade så "slörpar" de åt sig vätskan och smaken från den goda grytan bättre. Fräscha bladgrönsaker i olika färger och smaker är gott till.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att