Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling- och grönsakspanna med kolhydratfri pasta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Det här är en så mumsigt god och enkel rätt. Är superglad att jag har hittat en riktigt god pasta som är utan kolhydrater och som dessutom ser ut som pasta. Jag köper den via Bodystore
Det är jätteviktigt att skölja av pastan riktigt noga i ett durkslag, låt rinna av noga och ett hett tips är sedan att fräsa den i panna tills vätskan dunstat. Ju torrare den blir desto mer smak tar den åt sig av övriga ingredienser.
Hoppas du provar den här rätten. Tror inte du blir besviken. Kycklingpannan blir saftig, fylld av goda - lite asiatiska smaker och så gott med krispet från de små blomkålsbuketterna.
Stek inte kycklingen för länge för då blir den så torr och tråkig.








2 port

1 kycklingfilé (eller 1 filé per port om ni är riktigt hungriga)
1/2 påse ekologisk strimlad vitkål/morötter
½ färsk blomkål i riktigt små buketter
Herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
½ tsk malen ingefära
½ tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1½ msk tamarisoja
1½ msk sweet chilisås (extrapris denna vecka)
1 påse better than pasta
1 msk kokosolja
½ salladslök


  • Strimla och stek kycklingen i kokosoljan tillsammans med de strimlade grönsakerna och blomkålsbuketterna. Krydda under tiden du steker med örtsalt, ingefära, lökpulver, chiliflakes och vitlökspulver. 
  • Skölj pastan noga och låt rinna av. Låt pastan fräsa tillsammans med kyckling och grönsaker. Det är gott om blomkålen fortfarande är krispig. 
  • Tillsätt soja och sweet chili. Rör om noga och låt bli riktigt varmt. Smaka av. 
  • Toppa med fint skivad salladslök.

Servera omedelbums.

Maschésallad är jättegott till.








Det här blogginlägget innehåller affilatelänkar vilket betyder att jag få en liten provision om du handlar via de klickbara länkarna. 
Jag länkar enbart till produkter som jag helhjärtat tror på och som jag själv använder.
Tack för att du stödjer Kvinnaicentrum დ

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...