Fortsätt till huvudinnehåll

Scrambled (rörd) ost- och baconomelett





Här har det varit förkylt, precis som för många andra av er följare. Då vill man ha lite lätt mat. Och inget säger att man inte ska få njuta åtminstone av maten 😉 Här är en omelett fylld av härliga ostar och bacon. När den är klar så skrapar och rör man i pannan så det blir stora härliga bitar av omeletten. 
Du får även krispigheten från sockerärtor. Tomater och timjan gör bara att man mmmmm:ar mellan varje tugga. Rörd omelett gör att även ovansidan får kontakt med stekpannan och gör att osten smälter helt och allt får ljuvlig färg. Den blir som en blandning av omelett och äggröra.  










Vill du inte ha bacon så utesluter du det. Jag köper numera enbart bacon som kommer från grisar som får gå ute, är ekologiskt uppfödda och VIKTIGT: slutprodukten är fritt från nitrit. Coop har den i sitt sortiment.

Varför väljer jag alltid kokosmjölk i rosa tetra? Jo, för den delar sig inte och innehåller inget vatten eller några konstiga tillsatser. Den är helt ren.

----------------------------------------
1/3 bit halloumiost
1/3 bit Falbygdens Appenzeller eller Gruyre grottlagrad ost
1 paket nitritfritt bacon
kokosolja till stekning
2 ägg
1 msk kokosmjölk, rosa tetra
1 msk vatten
Herbamare örtsalt
Gurkmeja, malen
Svartpeppar
6 sockerärtor (sugersnaps)
½ tomat i skivor
Paprika i strimlor, ekologisk
2 kvistar timjan, repade
ev lite färsk oregano






-------------------------------------------
  • Vispa ihop äggen med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt, svartpeppar och gurkmeja. 
  • Strimla baconet. 
  • Skär ostarna var för sig i tunna skivor. 
  • Hetta upp en panna med kokosolja och stek bacon och halloumiosten tills båda fått fin färg.
  • Blanda ner den andra osten i äggsmeten och häll smeten över baconet och halloumisosten.
  • Tillsätt sugersnaps, timjan och strimlad paprika. 
  • Låt omeletten nästan stelna. Rör sedan i den så det blir stora bitar och vänd runt. Tillsätt tomatskivorna och låt de bli lite varma. Häll upp på tallrik.
  • Garnera med extra timjan och eventuellt lite färsk oregano.

Nu ska jag dra till stugan som jag nästan inte alls varit i i sommar. Har ju jobbat som ett gnu. Så nu ska jag njuta av brasa, ett glas vin, badtunna och en sista båttur innan vi ska köra båten i land.
Hoppas även ni får njuta lite av helgen.

Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att