Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett, lätt och gott

Krax krax!
Känner mig som något katten släpat in. Har jobbat stenhårt med att bära kartonger och packa upp och in i skåp med flyttgrejer åt min systerson som har flyttat till ett underbart hus på landet. 

Fruktträden slåss på tomten och gamla lador i mängder. Tomater och gurkor i växthuset. Ja idyll!!
Var ju lite förkyld innan, men mådde inte dåligt. Men nu tog jag nog i för mycket tror jag. 10 timmars flyttdagar var nog inte vad min förkylningskropp ville ha... Äh, man blir ju frisk nån gång. Ska inte klaga för mycket. 

Smittade ner min dotter också. Tur hon hann jobba klart sina 2 dagar som stylist, med make-up och hår för photo shoot till modeföretaget Nidodileda som var i Stockholm och Gamla stan. Stolt mamma!! Yes! :)

Jag skämde bort oss med en lyxomelett såhär på morgonkvisten. Omeletter går ju att variera i all oändlighet. 


Omelett 

4 sprättägg
1 msk vatten
Örtsalt (herbamare)
Svartpeppar
Smör (osaltad)

1 pkt bacon (skippa om du inte äter fläskkött)
6 champinjoner
½ dl hackad purjolök
1/4 gul paprika
Tomat i skivor
Buffalomozzarella (innehåller i jämförelse med komjölk mer mineraler, mindre kolesterol och mer proteiner)
Parmesanost
Basilika (färsk)

Chiafrön (mortlade)

  • Vispa upp omelettsmeten med kryddorna
  • Klipp bacon i bitar. 
  • Skär svampen i skivor

Stek bacon och svamp i lite smör tills det fått fin färg och baconet är lite knaprigt
  • Lägg i grovhackad paprika och låt steka med en kort stund
  • Häll i omelettsmeten

Rör om så att allt blandas. 
  • Strössla över hackad purjo och skivad mozarella. 
Låt den sedan få ligga och komma till ro. Lyft på omeletten på kanterna så att smet kan rinna in under
  • Riv lite parmesanost över härligheten
  • Lägg på tomatskivor och låt dom få bli varma
  • Hacka och strö över färsk basilika


Tills sist häller du över 1-2 msk mortlade chiafrön (inte med på bild)

GOTT!!!!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att