Fortsätt till huvudinnehåll

Curry-mangokyckling, laktos och mejerifri, Paleo

Hej på er! 

Här i Östersund är det nu vitt på backen. Tog för första gången på mig tjockjackan, storstövlarna och varma handskar för min dagliga kvällsprommis. Nu glöder kinderna röda. Superhärligt!!


Hade ingen aning i morse vad jag skulle laga för middag. Det hade under natten snöat och jag kände inte för att åka in och handla. Hittade kycklinginnerfiléer i frysen. Där låg även ett paket med mango i bitar. Hade extra creamy kokosmjölk, tjaaa de grejerna kan man säkert göra något jättesmarrigt med, tänkte jag. Sagt och gjort. Det blev fantastiskt gottigottigt!! 
Kom ihåg att använda ekologiska produkter. Även kryddor. Besprutningar vill vi ju inte äta. 


Curry och mangokyckling 



2 stora portioner

400 g kycklinginnerfiléer (tinade)
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver

250 g purjolök, grovstrimlad. Se till att du även tar med det mörkgröna. Där sitter den mesta näringen
½ gul paprika, grovstrimlad
½ röd paprika, grovstrimlad
4 dl extra creamy kokosmjölk eller Garants
1 st kycklingbuljongtärning. Bongs är utan de flesta tillsatser
2 dl mango i kuber
1½ msk tamarisoja
Mangochutney (se recept nedan)
½ tsk röd currypasta
2 nävar babyspenat
kokosolja att steka i


Snabb mango chutney

1 dl  mango
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk honung
2 krm chiliflakes
2 tsk pressad citron
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronolivolja

Gör så här:
  • Börja med mango chutneyn. Mosa mangon. Rör ihop med övriga ingredienser och värm den på spisen i en kastrull. Ställ åt sidan
  • Krydda filéerna med curry och paprikapulver
  • Värm en stekpanna med kokosolja och stek purjolöken mjuk och lägg sedan över i en liten större kastrull
  • Smält lite mer kokosolja och bryn kycklingen på mellanvärme tills den fått fin färg på båda sidor. Lägg över i kastrullen med purjon
  • Tillsätt övriga ingredienser utom babyspenaten
  • Blanda även i mango chutneyn
  • Låt det hela få ett uppkok och låt grytan sedan få småputtra under tiden du gör tillbehören till måltiden
Jag valde pasta av svarta bönor 
  • Rör till sist ner babyspenaten i kycklinggrytan 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...