Fortsätt till huvudinnehåll

Detox dag 21. Makrill med fräst grönkål

Hej kära ni!

Nu får jag äntligen tag på örten till njurreningen. Den kommer nästa vecka. Tror faktiskt att jag är i behov av den, då mina njurar bråkar lite med mig. Sedan tar jag tag i leverreningen. Det blev lite sent med allt sånt. Men den som väntar på något gott....


Detox-dagarna går snabbt och bra. Hoppas att de gör det för er oxå. Känner mig piggare för varje dag. Behöver inte lika mycket sömn och roligt att få höra av människor jag stöter på att jag ser pigg ut :) och säger att dom vill köpa boken när den kommer ut. Att de också vill bli pigga och få rosiga kinder, LER STORT :)  

Har ju på senaste tiden ätit mycket näringstätt, noga och efter min bok som ska komma ut (hoppas jag)..... JO, men det ska den. Det måste den. Måste putsa ordentligt på den först. 

Blir även  tvungen att fixa mig en bättre kamera och ta om alla bilder... 90 stycken. Aaah men alltså... hur övermäktigt känns inte det?? Men jag skaaaaaa klara av de... Tålamod.... Behöver pengar till en sån först. Kan man fixa en fond kanske hihi :D

Hade ingen mat hemma idag och alldeles för mycket att göra för att hinna åka och handla.
Grävde i kylen och hittade en makrillburk och purjo. I frysen hade jag grönkål. Lite glasnudlar av mungbönor hittade jag också. Jamen, det här kan man säkert göra nåt med, tänkte jag. Hade väl inga högre förväntningar.


Men hallå, så fantastiskt gott det blev!!! Och snabblagat. Grymt nyttigt på köpet. Kan det bli bättre?





Nu mätte jag inte upp något, men ni ska få ingredienserna och ungefärliga mått. Allt är alltså cirka-mått.

5 dl fryst grönkål
1 dl strimlad purjo
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
½-1 krm chiliflakes
1 tsk gurkmeja
1 krm färskriven muskotnöt
ghee och kokosolja

1 st makrill på burk (Jag kör med Icas eller Abbas)
1/4 paket glasnudlar av mungbönor. (Se till att den inte innehåller några extra tillsatser). Eller ännu hellre shiratakinudlar som inte innehåller några kolhydrater
citronolivolja


  • Värm upp ghee och kokosolja i en kastrull och lägg grönkål och purjo 
  • Krydda.
  • Fräs tills allt vatten kokat in
  • Servera med glasnudlar/shiratakinudlar och en burk makrill. 
  • Ringla över lite citronolivolja


Jag tar bort tomatsåsen från makrillen pga av att den kan ha sugit åt sig aluminiumet och gör egen av passerade tomater och lite vatten. Smaksatt med örtsalt och ev lite tomatpuré ibland.

Har du aldrig gjort ghee så tycker jag absolut att du ska prova. Det är så superenkelt och sköter sig helt själv på spisen. Det är så otroligt nyttigt samt välgörande för tarmarna. Jag har skrivit ned alla nyttigheter samt hur du gör ghee HÄR.

För den som vill veta så ger 1/4 påse glasnudlar 21 g kolhydrater. Jag brukar inte själv beräkna längre, så länge som jag inte tror att det barkar iväg. Äter vi nyttigt med mycket grönt, nyttiga fetter och lägger till lite motion,  så behöver man inte oroa sig. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att