Fortsätt till huvudinnehåll

Första dagens detox

Morot, Grönkål, Valnötter, Tomater, Vegetabiliska, Mat

Ja, då var första dagens detox-kost gjord. :)
Hur har det gått för er? 
Detoxen kommer att pågå i 30 dagar, tillsammans med mildare rening av njurar och lever. Ni som har missat informationen om detta kan läsa om det här


Jag har fått några mail på min fb-sida från flera som hakar på. Jättekul! Oj, sån energi vi kommer att få och vi kommer dessutom att gå ner några kilo som bonus, om vi är i behov av det. 


Många tror att det inte finns något som heter detox, p.g.a att vi får höra så från läkarhåll. Hörde det senast idag av en läkare på tv.
Saken är dock den att läkare inte får just någon kostkunskap i sin utbildning. Mellan 5 och 13 timmar brukar handla om just kost. Yup!


Att detox finns och fungerar finns det ju många exempel på. Många har som yrke att hjälpa människor med kost och att driva ut gifter ur sjuka kroppar. Att äta sig frisk är ingen nyhet. Att gifter försvinner ur kroppen när vi undviker ex besprutad mat kan man se i videon där man studerade en barnfamilj som lade om kosten till ekologiskt. 

Detox betyder avgiftning och när man tillämpar en kost som är ekologisk så avgiftas kroppen ganska snabbt från bekämpningsmedel.
Tillämpar man dessutom en kost där man undviker skadliga E-nummer (inte alla är skadliga) så renas kroppen även från det. Vissa örter och kryddor kan även driva ut tungmetaller ur kroppen. Det finns även ytterligare saker man kan göra och tänka på som hjälper kroppen att bli friskare. 


Jag har gjort ett program/kostplan där man bl.a har en kosthållning som är enkel att genomföra, men som har mer än dessa avgiftningar i åtanke för att göra kroppen friskare. Detta program kommer att landa i en bok så småningom. Ska ha den klar inom detta år. Denna bok blev till efter 25 år av olika sjukdomstillstånd. 
Idag är jag pigg, frisk och med en energi som jag inte haft sedan 30-års åldern. Allt detta har jag just denna kostplan och program att tacka för.  
Eftersom den håller på att utvecklas till en bok, med flera sidor av jättefin information och många tips, många växter/örter/kryddors effekt, samt med lätta, snabba och goda recept m.m, m.m, så kan jag tyvärr inte lägga ut exakta recept på hur en dag ser ut. 

Men tänk såhär: 

Enbart ekologisk föda så långt det går, inget rött kött – håll dig till fågel, fisk, ägg (om du tål det), avokado, chiafrön, gör gröna smoothies, stek i ghee och kokosolja, inga raffinerade produkter, Stek inte – utan fräs och ångkoka maten. Ät mängder av ovanjordgrönsaker, sallader och färska kryddor. Inga mjölkprodukter, Kokosmjölk är suveränt – se bara till att den inte innehåller tillsatser. Tetror från Garant och extra creamy kokosmjölk från Santa Maria är fina. Bär och någon lättare frukt ibland kan ingå. Inte banan eller vindruvor.  Gör egna buljonger från kyckling med ben. 
Physilliumfröskal är fantastiskt för magen. Se till att dricka mycket då bara. Etc....

Nu kör vi! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att