Fortsätt till huvudinnehåll

Ny superbra och miljövänlig stekpanna

Har ni haft en fridfull jul?
Det måste jag säga att jag har haft. För första gången har jag inte stressat ihjäl mig med en uppsjö av mat och julklappar. Jag skalade ner julbordet ordentligt. Planerade klappinköpen tidigt. Jag har vilat mycket. Vi har tagit långa härliga promenader, kaffe på säng och helt enkelt haft det ruskigt bra.

Nu ska jag ta tag i mina dagliga gröna smoothisar igen,för att få till mig massor av näring. Har slarvat med det under julen och det känner jag av. Nu blir det även ett uppsving för mer kokt, ångkokt och mjukt tillagad mat. 

Jag har även nu på morgonen testat min nya stekpanna som jag fått i julklapp. ÄR JAG NÅ GLA`? WIIIIII!!!! 😁

2 ägg uppvispas i 1 msk vatten, örtsalt och svartpeppar
strimlad spetskål, purjolök och paprika (ekologiska varor) som mjuksteks i smör och kokosolja
Häll över äggsmeten och låt stagnera på svag - medelvärme
Strö över krossade chiafrön


Den är såvitt jag förstår, helt utan gifter. Alla verktyg kan användas i den – inklusive metall. Nu kan jag äntligen slänga alla mina plastredskap. Som jag har längtat.... Jag har ju i största mån använt mig av träredskap. Men ibland blir det svårt utan en riktig stekspade som är vinklad. Så, nu blir jag mer miljösnäll mot natur, djur, mig själv och de mina. 
SCANPAN
Ceramic titanium
CTX


Lägger in en bild så ni kan se hur den ser ut.
Ha nu en trevlig fortsättning! 


Värme & Kärlek

Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att