Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsobomb-frukost. Vegetarisk och äggfri.



Hej på er!
Åh vad jag önskar att ljuset kommer tillbaka så att bilderna blir åtminstone liiite mer hyfsade.

På fredag mina vänner ska jag på arbetsintervju. Jag har ju arbetat som hudterapeut i så många år att jag nu känner att det vore kul att pröva mina vingar även på något annat. Vidareutveckling och nya vyer är ju alltid bra. Vi får se hur det går. Kanske blir det ngt hudterapeut-yrke extra vid sidan om, för jag fullkomligt älskar ju mitt yrke.


Det här blev min brunch idag. Perfekt även för dig som undviker ägg. Själv älskar jag ägg i alla dess former, men jag vet att många av er inte tål det livsmedlet. Kolla gärna receptet på äggfria kikärtsbrödet HÄR

Jag äter ju sällan en regelrätt frukost, utan äter när jag blir hungrig sisådär vid 11-12-tiden på dagen. Ofta blir det då en 16 timmars fasta eller mer från middagen förra kvällen. 

Är jag riktigt hungrig så avslutar jag gärna en sån här måltid med ett halvt äpple. 

Du får fantastiskt mycket näring i en sån här måltid. Någon gång kan du variera genom att äta den rå (Jag föredrar dock att ha tillagad svamp)

Ska det bli en hälsobomb så undvik besprutade produkter 



Du avgör själv hur mycket du vill ha av varje livsmedel. Men snåla inte utan se till att du blir lagom mätt. Bättre att göra massor och blir det för mycket så är det bara att spara och värma upp grönsakerna till nästa mål.

Ruccola 
Avokado med pressad citron 
Pak choi 
Champinjoner, 
Stjälkselleri, 
Purjolök, 
Cocktailtomater, 
Paprika, 
Vitkål, 
Herbamare, 
Svartpeppar. 
Avokadoolja och smör att steka i

Lägg upp en bädd av god pepprig ruccola. Skiva avokado och pressa över citron. Krydda med örtsalt. 
Stek först strimlad vitkål, delad pak choi, champinjoner och selleri. Krydda med örtsalt och peppar. 
Tillsätt halverade tomater, purjolök och paprika mot slutet av stekningen.
Toppa med färsk persilja.

Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...