Fortsätt till huvudinnehåll

Färggrann coleslaw med cashew creme fraiche




En coleslaw som är något så hejdundrandes goood!!!! Innehåller inte bara kål utan det blir en explosion av smaker i den saftigaste coleslaw som går att uppbringa.
Det här kommer att bli en favorit här hemma. I grunden är detta ett recept av Jamie Olivers som jag bl.a valt att göra mejerifri.


Använd en matberedare med ganska små hål i rivjärnet för att grönsakerna ska bli saftiga

Grönsaker till salladen

200 g vitkål
150 g rödkål
70 g purjolök (kanske eventuellt måste strimlas tunt för hand)
100 g fänkål
100 g gulbeta, skalad
5 st rädisor
1 morot, skalad
50 g majrova, skalad
1½-2 msk pressad citron
1 msk extra virgine olivolja
Ca 1 tsk herbamare örtsalt
½-1 tsk dijonsenap, smaka dig fram. Börja med den mindre mängden. Jag gillar dijonsenap, så jag tog den större mängden.
2 tsk ekologisk blomsterhonung
Nymalen svartpeppar

Smaka av


Livs goda Cashew creme fraiche

1 dl naturella cashewnötter som legat i blöt över natten.
3 msk vatten
½ tsk herbamare örtsalt. I receptet står det havssalt. Men då jag inte hade något oraffinerat havssalt hemma, så tog jag detta fantastiska örtsalt i stället.
1/4 pressad citron (½ msk)

Några blad timjan. Detta uteslöt jag.
Mixa helt slätt.

Blanda caschew creme fraichen i salladen och rör om ordentligt. Ät och njut!!


 

Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...