Fortsätt till huvudinnehåll

GMO Röstat och klart från Sverige

Hej vänner!
Jätten Monsanto har vunnit över vårat förstånd. Jag vet inte om ni uppmärksammat att Sverige nu röstat ja i frågan om GMO (genmodifierad gröda) i EU. Ett svek mot Sverige och Sveriges befolkning.
Det känns som om vi nu har nått det nedersta trappsteget i en hälsosam livsstil och för framtiden och framtidens barn. FRUKTANSVÄRT är vad det är.
Enligt Landbygdsministern Sven-Erik Bucht, jag citerar vad som står i Svd: -"Det innebär inte att socialdemokraterna och miljöpartiet nu gjort upp om hur regeringen ska förhålla sig till frågorna om genmodifierade produkter". Slut citat.

Man har bl.a kunnat läsa om hur 37 miljoner bin hittades döda i Ontario, Kanada p.g.a GMO-majs och gifterna (glyfosat) vid odling dessa. RoundUp är en sådan produkt.
Skadeinsekter dör också. Min undran...vad kommer att hända med våra fåglar som många är insektsätare?
Det är även cancerogent.
GenMANIPULERAT/modifierat....ja ni hör ju själv på namnet. Smaka på det ordet. Och det ska våra barn, vi och våra djur äta?


Det här är ytterligare nu ännu en anledning till att handla ekologiskt och helst ekologiskt/krav, för tydligen vet man inte ens om vanligt svenskt kött innehåller GMO då spannmålen kan komma från länder där man odlar GMO. GMO behöver inte deklareras i slutprodukten  om det använts i ledet.

Jag skulle även, på mina bara knän, be er att skriva under på den här blanketten. Det går så fort att göra. Bara några sekunder av ditt liv.....Enbart namn och adress så är du klar. Stå upp för dina eventuella barn, barnbarn och barnbarnsbarn. För det är dom som kommer att få ta smällen av det här.
Kanske är det inte för sent att få vår röst hörd då man läser Landsbruksministrns uttalande (som har röstat ja i denna fråga).


Rösta HÄR

Tack snälla!
Värme & Kärlek
Christina





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...