Men idag mår vi väl som små prinsar efter Måns vinst för Sverige igår?
Själv hade jag även en förkärlek till Australiens bidrag och Rysslands supersöta flicka med en röst som gav rysningar.... Ja många fina artister finns det.
Idag har jag rensat förråd i timmar. Ska ju åka iväg till Stockholm för en månad inför mitt nya jättespännande jobb.
Kommer att spendera massor av tid med min dotter som också bor där. Det ska bli sååå härligt och jag längtar så jag håller på att gå sönder.
Hon är ju egen företagare och arbetar som frisör och är även professionellt utbildad makeup-artist. Så nu ska hon nog fiffa mamsen lite kan jag tro...
Jo, förrådet ja. Tänkte ta med mig lite prylar till henne. Hon har ju förrådet fullt här sedan hon bodde i Sundsvall. Nu skulle jag gå igenom alla kartonger och när jag lyfte på dom så gick botten i lådorna sönder. Porslin och glas överallt!!! Fick börja att plocka över i andra kartonger. Kasta och rensa upp. Nuuu min rygg värka....
Blev ju tusan så hungrig där jag stod, inklämd bland kartonger. Hade bara ätit frukost vid 9 och nu var klockan 17.30. Inte bra.
Så nu fick fantasin fart. Oftast blir det som godast mat när man är sådär vråååålhungrig. Då känner man liksom varenda smaklök när man funderar över vad man ska hitta på för gott. Snabbt ska det gå också. Och nyttigt naturligtvis.
Har länge tänkt att jag skulle vilja prova att göra krämiga grönsaksplättar.
Sagt och gjort, det blev det idag. Fina saftiga paprikakryddade kycklinginnerfiléer blev det till.
Det här blir ca 2 port eller 1 stor portion med lite till övers för en lunch eller mellis.
Ruskigt gott kan jag lova.
Grönsaker:
75 g färsk ekologisk broccoli
1 stor näve ekologisk babyspenat
50 g ekologisk purjolök
15-20 g ekologisk röd och gul paprika
Smeten till grönsaksplättarna:
3 sprättägg
1 msk kokosmjölk, Santa Maria extra creamy eller Garants (de är utan tillsatser)
25 g smält osaltat smör eller ghee
Ca ½ tsk herbamare
Nymalen svartpeppar
Paprikakyckling: (ekologiska kryddor)
200 g kycklinginnerfiléer
½ tsk herbamare
½ tsk lökpulver
Nymalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm gurkmeja
Ghee och kokosolja att steka i
Sätt ugnen på 175°
Ångkoka broccolibuketter och babyspenat tills broccolin är mjuk
Mixa dem tillsammans med hackad purjolök lite snabbt i en matberedare
Strimla och hacka paprikan ganska fint
Vispa ihop omelettsmeten och blanda i grönsaksröran och paprikan
Ta en form för muffins och stoppa i bullformar eller muffinsformar i den. Jag tog dubbla för att de skulle hålla. (Det är teflon i dessa formar och jag försöker undvika teflon. Därav pappersformarna som skydd).
Fyll dem till hälften med smet. Det räcker till ca 8 pappersformar. De blir då som lite tjockare grönsaksplättar
Grädda i ugn i ca 25 min
Häll upp kryddorna till kycklingen i en form och vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen
Stek dem i ghee och kokosolja ca 2-3 min per sida. De ska vara vita inuti, men inte torra och tråkiga.
Ta hjälp av en smörkniv eller dylikt som inte är vass och skär runt plättarna för att få upp dem från pappersformarna.
Servera gärna med romansallad
Själv hade jag även en förkärlek till Australiens bidrag och Rysslands supersöta flicka med en röst som gav rysningar.... Ja många fina artister finns det.
Idag har jag rensat förråd i timmar. Ska ju åka iväg till Stockholm för en månad inför mitt nya jättespännande jobb.
Kommer att spendera massor av tid med min dotter som också bor där. Det ska bli sååå härligt och jag längtar så jag håller på att gå sönder.
Hon är ju egen företagare och arbetar som frisör och är även professionellt utbildad makeup-artist. Så nu ska hon nog fiffa mamsen lite kan jag tro...
Jo, förrådet ja. Tänkte ta med mig lite prylar till henne. Hon har ju förrådet fullt här sedan hon bodde i Sundsvall. Nu skulle jag gå igenom alla kartonger och när jag lyfte på dom så gick botten i lådorna sönder. Porslin och glas överallt!!! Fick börja att plocka över i andra kartonger. Kasta och rensa upp. Nuuu min rygg värka....
Blev ju tusan så hungrig där jag stod, inklämd bland kartonger. Hade bara ätit frukost vid 9 och nu var klockan 17.30. Inte bra.
Så nu fick fantasin fart. Oftast blir det som godast mat när man är sådär vråååålhungrig. Då känner man liksom varenda smaklök när man funderar över vad man ska hitta på för gott. Snabbt ska det gå också. Och nyttigt naturligtvis.
Har länge tänkt att jag skulle vilja prova att göra krämiga grönsaksplättar.
Sagt och gjort, det blev det idag. Fina saftiga paprikakryddade kycklinginnerfiléer blev det till.
Det här blir ca 2 port eller 1 stor portion med lite till övers för en lunch eller mellis.
Ruskigt gott kan jag lova.
Grönsaker:
75 g färsk ekologisk broccoli
1 stor näve ekologisk babyspenat
50 g ekologisk purjolök
15-20 g ekologisk röd och gul paprika
Smeten till grönsaksplättarna:
3 sprättägg
1 msk kokosmjölk, Santa Maria extra creamy eller Garants (de är utan tillsatser)
25 g smält osaltat smör eller ghee
Ca ½ tsk herbamare
Nymalen svartpeppar
Paprikakyckling: (ekologiska kryddor)
200 g kycklinginnerfiléer
½ tsk herbamare
½ tsk lökpulver
Nymalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm gurkmeja
Ghee och kokosolja att steka i
Sätt ugnen på 175°
Ångkoka broccolibuketter och babyspenat tills broccolin är mjuk
Mixa dem tillsammans med hackad purjolök lite snabbt i en matberedare
Strimla och hacka paprikan ganska fint
Vispa ihop omelettsmeten och blanda i grönsaksröran och paprikan
Ta en form för muffins och stoppa i bullformar eller muffinsformar i den. Jag tog dubbla för att de skulle hålla. (Det är teflon i dessa formar och jag försöker undvika teflon. Därav pappersformarna som skydd).
Fyll dem till hälften med smet. Det räcker till ca 8 pappersformar. De blir då som lite tjockare grönsaksplättar
Grädda i ugn i ca 25 min
Häll upp kryddorna till kycklingen i en form och vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen
Stek dem i ghee och kokosolja ca 2-3 min per sida. De ska vara vita inuti, men inte torra och tråkiga.
Ta hjälp av en smörkniv eller dylikt som inte är vass och skär runt plättarna för att få upp dem från pappersformarna.
Servera gärna med romansallad
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar