Fortsätt till huvudinnehåll

kärleksboost

Hejsan hejsan!
I helgen har jag och särbon bott på hotell minsann. Enbart 1 mil ifrån våra ordinarie hem. Låter det galet?
Hahahaa jo, det förstår jag.
Men tänk vilken kvalitetstid det är att komma hemifrån sina ordinarie hem och träffas på en ny plats, nytt rum och bara umgås med varandra utan andra göromål som måste fixas. Att bara checka in på hotell, utan att måsta göra det för att man är ute på resande fot.
En riktig kärleksboost som jag kan rekommendera att ni gör. Har ni barn, så försök ordna en barnvakt ni litar på. Det är så lätt att gå i samma lunk hela tiden, så det är bra att skaka om de dagliga rutinerna lite.  
Det här var ett sprillans nytt hotell som öppnat på Frösön. Det är så nytt att jag inte skulle bli förvånad om vi t.o.m invigde hotellrummet. Stoooora sängar. 120 cm x 2 och vacker utsikt.
Trevlig personal i receptionen som jag kunde ha blivit surrandes med i timmar om jag inte stoppat mig själv och jättegod hotellfrukost.
På kvällen blev det after work på Cuprum.
Apropå frukost, så åt jag så mycket av den på hotellet (det sägs att man inte kan äta sig mer än mätt.... jorå, det kan man, hrrrmmm), att jag inte orkade med någon lunch. Det blev en lunch/middag med avokado, tomater, crispsallad med citronolivolja och risvinäger, herbamare och svartpeppar.
Efter hotellvistelsen så åkte vi hem till verkligheten med lövkrattning och plantering. Men skönt det med. Solen värmde idag och det känns behagligt i hela kroppen när man arbetat ute i friska luften.
Nu får jag önska er en skön fortsättning på helgen med mycket

Värme & Kärlek
Christina













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...