Ingefärans nyttigheter:
- Minskar gasbildning
- Främjar matsmältningen. (du får därmed även mindre mage)
- Innehåller antioxidanter och är perfekt kur mot förkylning
- Antiinflammatorisk
- Bra för hjärtat
- Får du lätt migrän? Prova att direkt när du känner symtom, dricka ett eller några glas ingefärste.
- Koka upp ca 2 liter vatten till 55-60 grader. Ingefära och citron ska inte värmas över 60 grader, för då förstörs C-vitaminet och andra näringsämnen.
- Tillsätt 25-50 g riven ingefära. Du behöver inte skala den, eftersom jag tar för givet att du använder dig av ekologisk vara. Detsamma gäller den eventuella citronen du kanske tillsätter.
- Låt teet sedan få dra tills det fått den styrka du vill ha på det. Jag tycker om riktigt starkt, så jag brukar låta den stå i kylen över natten eller flera dygn, och sedan dricka det kallt, eller bara värma tills det blir drickvänligt. Blir det för starkt, så tillsätter du bara mer vatten.
- Sila teet (om du vill)
Om du tillsätter honung så ska den vara så lite bearbetad som möjligt. Den bästa honungen hittar du om du läser på burken att den kommer från en småskalig odlare. Gärna med gårdens namn.
Jag har hittat en så fantastiskt god.
Själv har jag ingen honung i då jag tycker att det blir för sött. Jag föredrar det syrliga och starkt friska i detta te.
Kommentarer
Skicka en kommentar