Fortsätt till huvudinnehåll

Röd Currykyckling

Hej på er! Nu är det packning, städning och rensning av kylskåpet.
Tog det jag hade till hands och lagade till sista middagen på en månad här hemma. Hade inte den minsta föraning om vad jag skulle hitta på, eller vad slutresultatet skulle bli. Snabbt gick det också. Kan inte ha tagit mer än 20 min att tilllaga. Oj Jisses, sååååå gott det blev!

Började med frysen där jag tog ut innerfiléer av kyckling. Sedan blev det 'go with the flow' med vad kylen hade att erbjuda till sista ingrediens

10 innerfiléer av kyckling
50 g ekologisk purjolök, strimlad
50 g färsk ekologisk babyspenat
50 g romansallad (svensk) skivad
2 dl extra creamy kokosmjölk
½ tsk ekologiskt paprikapulver
Herbamare örtsalt
Chiliflingor efter tycke och smak
½ burk färsk ekologisk/krav kycklingbuljong (scandinavian organics)
1 msk ekologisk tomatpuré
1 tsk röd currypasta
5 g finriven färsk ekologisk ingefära
5 g ekologisk vitlök
Ghee

Tillbehör: Ångkokt färsk broccoli. Kryddad med örtsalt

Värm upp en panna med ghee.
Lägg i filéerna och låt dem steka ett par minuter. Det kommer inte att bli så mycket färg på filéerna, men det är som det ska vara och är nyttigare än om det blir stekyta. Vänd på dem efter ett par minuter och krydda med paprikapulver, chiliflingor och örtsalt. Vänd på dem några gånger under tillagningen. Stek sammanlagt ca 4-6 min.
Lägg i strimlad purjolök och romansallad. Sänk värmen och låt purjon och romansalladen bli mjuk i pannan
Tillsätt kokosmjölk och puttra ihop tills det blir krämigt
Häll i buljong, tomatpuré och currypasta
Rör ner spenatbladen
Riv i färsk ingefära. Rör om och låt puttra en minut till och pressa sedan i vitlöken.
Rör om och servera med ångande varm broccoli. Nom nom!!!



Ett litet tips! Frys in buljongen i lagom portioner. Jag har tagit glasburkar som jag fyllt till hälften med dessa goda buljonger som jag har i frysen. (Jag undviker plast) Bara att ta fram och tillsätta direkt som smaksättning. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...