Kanon att äta vid detox.
Makrillen kan du byta ut mot exempelvis kyckling om du vill.
När det gäller makrill på burk så sköljer jag alltid av tomatsåsen. Då har jag gjort det jag kan för att eliminera så mycket av aluminiumet som möjligt. Vill jag ha tomatsås så brukar jag ta lite passerade tomater och tomatpuré och krydda upp med örtsalt.
Quinoan ska sköljas ordentligt, gärna ligga i blöt till dagen därpå, eller så gör du mitt lilla trick, att först koka upp den en stund, skölj av och sedan koka som vanligt.
Makrill på burk ICA:s eller ABBA:s, avsköljd eller färdiglagad kyckling
ekologisk bladmix
quinoa koka den i rejält med vatten i 5-10 min sedan sköljer du den i durkslag. Ta nytt vatten och koka i rejält med buljong (gärna din egengjorda, scandinavian organics eller i nödfall Bongs kycklingbuljong, alternativt herbamare/trocomare örtsalt) så att quinoan får rejält med smak. Koka tills quinoan fått vita svansar.
apelsinklyftor som du skurit till bitar (ekologisk apelsin)
olivolja, extra vigine
- Blanda quinoa med salladen och apelsinbitarna
- Servera med makrill eller kyckling
- Ringla över olivolja
De vita/genomskinliga hinnorna som sitter på själva apelsinklyftorna ska du inte ta bort. De innehåller flavonoiden hesperidin, vilken sänker blodtrycket och håller kolesterolnivåerna nere. Hesperidin verkar dessutom antiinflammatoriskt.
Kommentarer
Skicka en kommentar