Den här rätten lagade jag på jobbet till personal och barn. Den gick verkligen hem kan jag säga. Alla tog om av maten och även barn från andra avdelningen kom för att äta och ta om. Den kommer således att lagas fler gånger 😊😋.
Jag ska inte ta åt mig äran över receptet som i grunden är gjord av Marie Bergman. Älskar hennes recept.
Dock har jag svårt att helt gå efter recept utan att lägga till min egna touche med lite ytterligare smak.
(Reklaminslagen ställer till det lite. Inget jag kan påverka. Bara fortsätt skrolla nedåt så fortsätter receptet).
6 port
Ugn 225° C, varmluft 200°C
- 1.5 st Gul lök, finhackad
- 1 st Citron, saften av den
- 6-8 Kycklingfiléer, färsk eller fryst tinad
- 3 dl Creme Fraiche Naturell
- 3 dl Vatten
- 2 dl grädde
- 1.5 msk Olivolja Gentle
- 1.5 msk Dragon - torkad
- 2 Kycklingbuljongtärningar
- Herbamare örtsalt, efter smak
- 3 krm svartpeppar grovmalen
- 3 st klyftor Vitlök, pressade
- 1 grovhackad gul och röd paprika
Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna och krydda med örtsalt och nymalen/grovmalen svartpeppar. Stek dem i olivolja ca 3-4 min tills de får en fin yta.
Lägg över i en ugnsform och tillsätt övriga ingredienser i pannan du stekt kycklingen i. Ta inte bort stekfettet från kycklingen.
Låt puttra ihop någon minut. Smaka av med ev mer örtsalt och peppar. Tillsätt paprikan och häll såsen över kycklingen.
Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomlagad och vit i köttet när du skär i den. Det tar ca 20 min.
Tillagar du färre portioner (2-4 port) så kan du göra klart allt i stekpannan istället för ugnen. Låt då allt puttra under lock tills kycklingen är klar, ca 10 min.
Gott med rostad potatis i ugn
Skala potatis och skär i tunna skivor. Lägg dem i vatten ca 20 min så stärkelsen försvinner. Sila bort vattnet och skölj potatisen. Torka av med hushållspapper så gott det går.
Olja in en ugnsform med ganska mycket olja och fördela potatisskivorna i formen. Krydda med örtsalt och vitlökspulver. Ringla över olja. Stek i ugnen tills potatisen fått fin färg och är färdigstekt ca 15-20 min.
Fräsch sallad till.
Kommentarer
Skicka en kommentar