Fortsätt till huvudinnehåll

Krämig dragonkyckling

 


Den här rätten lagade jag på jobbet till personal och barn. Den gick verkligen hem kan jag säga. Alla tog om av maten och även barn från andra avdelningen kom för att äta och ta om. Den kommer således att lagas fler gånger 😊😋. 

Jag ska inte ta åt mig äran över receptet som i grunden är gjord av Marie Bergman. Älskar hennes recept. 

Dock har jag svårt att helt gå efter recept utan att lägga till min egna touche med lite ytterligare smak. 

(Reklaminslagen ställer till det lite. Inget jag kan påverka. Bara fortsätt skrolla nedåt så fortsätter receptet). 

6 port 

Ugn 225° C,  varmluft 200°C

  • 1.5 st Gul lök, finhackad
  • 1 st Citron, saften av den
  • 6-8 Kycklingfiléer, färsk eller fryst tinad
  • 3 dl Creme Fraiche Naturell
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk Olivolja Gentle
  • 1.5 msk Dragon - torkad
  • 2 Kycklingbuljongtärningar
  • Herbamare örtsalt, efter smak
  • 3 krm svartpeppar grovmalen
  • 3 st klyftor Vitlök, pressade
  • 1 grovhackad gul och röd paprika


Gör såhär: 
Dela kycklingfiléerna och krydda med örtsalt och nymalen/grovmalen svartpeppar. Stek dem i olivolja ca 3-4 min tills de får en fin yta. 
Lägg över i en ugnsform och tillsätt övriga ingredienser i pannan du stekt kycklingen i. Ta inte bort stekfettet från kycklingen. 
Låt puttra ihop någon minut. Smaka av med ev mer örtsalt och peppar. Tillsätt paprikan och häll såsen över kycklingen. 
Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomlagad och vit i köttet när du skär i den. Det tar ca 20 min. 
Tillagar du färre portioner (2-4 port) så kan du göra klart allt i stekpannan istället för ugnen. Låt då allt puttra under lock tills kycklingen är klar, ca 10 min.  

Gott med rostad potatis i ugn
Skala potatis och skär i tunna skivor. Lägg dem i vatten ca 20 min så stärkelsen försvinner. Sila bort vattnet och skölj potatisen. Torka av med hushållspapper så gott det går. 
Olja in en ugnsform med ganska mycket olja och fördela potatisskivorna i formen. Krydda med örtsalt och vitlökspulver. Ringla över olja. Stek i ugnen tills potatisen fått fin färg och är färdigstekt ca 15-20 min.  

Fräsch sallad till. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...