Fortsätt till huvudinnehåll

Krämig dragonkyckling

 


Den här rätten lagade jag på jobbet till personal och barn. Den gick verkligen hem kan jag säga. Alla tog om av maten och även barn från andra avdelningen kom för att äta och ta om. Den kommer således att lagas fler gånger 😊😋. 

Jag ska inte ta åt mig äran över receptet som i grunden är gjord av Marie Bergman. Älskar hennes recept. 

Dock har jag svårt att helt gå efter recept utan att lägga till min egna touche med lite ytterligare smak. 

(Reklaminslagen ställer till det lite. Inget jag kan påverka. Bara fortsätt skrolla nedåt så fortsätter receptet). 

6 port 

Ugn 225° C,  varmluft 200°C

  • 1.5 st Gul lök, finhackad
  • 1 st Citron, saften av den
  • 6-8 Kycklingfiléer, färsk eller fryst tinad
  • 3 dl Creme Fraiche Naturell
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk Olivolja Gentle
  • 1.5 msk Dragon - torkad
  • 2 Kycklingbuljongtärningar
  • Herbamare örtsalt, efter smak
  • 3 krm svartpeppar grovmalen
  • 3 st klyftor Vitlök, pressade
  • 1 grovhackad gul och röd paprika


Gör såhär: 
Dela kycklingfiléerna och krydda med örtsalt och nymalen/grovmalen svartpeppar. Stek dem i olivolja ca 3-4 min tills de får en fin yta. 
Lägg över i en ugnsform och tillsätt övriga ingredienser i pannan du stekt kycklingen i. Ta inte bort stekfettet från kycklingen. 
Låt puttra ihop någon minut. Smaka av med ev mer örtsalt och peppar. Tillsätt paprikan och häll såsen över kycklingen. 
Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomlagad och vit i köttet när du skär i den. Det tar ca 20 min. 
Tillagar du färre portioner (2-4 port) så kan du göra klart allt i stekpannan istället för ugnen. Låt då allt puttra under lock tills kycklingen är klar, ca 10 min.  

Gott med rostad potatis i ugn
Skala potatis och skär i tunna skivor. Lägg dem i vatten ca 20 min så stärkelsen försvinner. Sila bort vattnet och skölj potatisen. Torka av med hushållspapper så gott det går. 
Olja in en ugnsform med ganska mycket olja och fördela potatisskivorna i formen. Krydda med örtsalt och vitlökspulver. Ringla över olja. Stek i ugnen tills potatisen fått fin färg och är färdigstekt ca 15-20 min.  

Fräsch sallad till. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att