![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6rgrcBd366h7GqPO0mzMbRYPLXuffzHBCUNRy9KxXppbhs4nql60ib8CdoXMO3kaPw2NDVmXHuMH5HcLJJsygf6p6AtqCiYHw6tOjXNkhwpAOIvqIuzBvU-AbpTK3V-TfQlZKEc2rl3wJ/s320/image1-766501.jpeg)
Butternutpumpan, den lilla godingen är en sån bra bas-råvara att ha i kylen. Den är mild och är en aning söt i smaken och med de rätta kryddorna så blir den en fullträff som tillbehör till en god köttbit eller kyckling. Den har jättelång hållbarhet och går att använda till mängder av gott. Prova t.ex att grovriva ner i en sallad. Det gör den saftig och god. Använd i pytt i panna istället för potatis, i köttgrytor och som här - som tillbehör. Jag bara älskar när den är fullsmockad med goda kryddor.
- Dela på pumpan och ta bort kärnhuset. Vill du spara på pumpakärnorna så skölj noga och torka/rosta dem i ugnen med lite olja och salt ca 20 min. Gott som snacks.
- Skala pumpan och skär i mindre kuber.
- Krydda med förslagsvis örtsalt, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver (finns Knorr ekologisk i glasburk som är lite mer grovmalen och supergott. Annars fungerar även vanligt ekologiskt vitlökspulver), chili, spiskummin, gurkmeja.
- Stek på medelvärme i kokosolja tills de fått fin stekyta och blivit mjuk men fortfarande har en mjuk kärna kvar i mitten (al dente).
- Strö över färska örter såsom ex lökgroddar, gräslök, koriander, timjan och oregano.
- Ringla över olivolja eller avokadoolja.
Kycklinginnerfiléer:
Krydda med örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver. Stek i kokosolja.
Krydda med örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver. Stek i kokosolja.
MUMS!!
Kommentarer
Skicka en kommentar