Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen".
Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt.
Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋
Kålrabbi
Kokosolja
Herbamare/Troccomare örtsalt
Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologisk krydda)
Vitlökspulver
- Skär bort de hårda sidorna på kålrabbin och skala den. Beräkna minst 1 kålrabbi per person.
- Skär till strips
- Smörj en glasform med ett tunt lager kokosolja (Använd inte olivolja då den inte tål höga temperaturer utan att bli skadlig). Använder du ugnsplåt så kan du behöva bakplåtspapper också. Lägg kålrabbistripsen på plåten/formen.
- Krydda dem med örtsalt och snåla inte med paprikapulver och vitlökspulver. Allt ekologiskt. Rör om ordentligt så att alla kryddor kommer på varje strips.
- Se till att stripsen inte ligger ovanpå varandra i formen.
- In i ugnen i ca 20-30 min 225°C beroende på tjocklek. Öppna gärna ugnsluckan lite snabbt mellan varven för att släppa ut ånga. Vänd eventuellt på dem en gång.
- Känn efter med en potatissticka om dom känns klara. Öka temperaturen de sista minuterna om du vill ha mer färg på dem.
- Krydda eventuellt med mer örtsalt
Nu har du jordens godaste strips/pommes, som smakar nästan precis som pommes strips
Kommentarer
Skicka en kommentar