Jag har mer och mer börjat riktigt älska vegetarisk mat. Varför i herrans namn har jag lagat så lite av sånt förut? Det är ju så fantastiskt gott och hälsosamt. Jag är noga med att välja ekologiskt, annars känns hela hälsokonceptet bortkastat. Eko gäller även kryddor.
Den här rätten är "tomatig" utan att vara sådär sur som många tomaträtter lätt blir. Ju mer pasta du använder desto mindre tomatig blir den. Lyxen av 2 olika ostar – både krämig ricotta och härlig mozzarella är gudomligt.
Jag kan nästan garantera att du inte känner skillnad på bönpasta och vanlig pasta i lasagne.
Ge den här rätten god tid och en massa kärlek så blir den en riktig njutning att äta.
Bönpasta innehåller för det mesta sojabönor, så ät det inte för ofta då det kan vara hormonstörande. Någon gång ibland och allt med måtta. Det finns svart bönpasta att skicka efter om du hellre vill välja det. Det är ju fantastiskt hur mycket det finns att välja på numera. Välj den pasta som passar dig. Något jag absolut inte tycker att du ska välja är glutenfri pasta. Den är full av arsenik-ris (även den ekologiska) och spannmål som bildar socker i kroppen.
Naturligtvis så funkar det helt utmärk att tillsätta lite köttfärs om du vill det. Bryn då på den och blanda ner den i den färdigkokta tomatsåsen. Välj då en riktigt stor form.
Jag älskar när man kan använda ett recept och variera det.
300 g aubergine
3 st tomater i cm-stora skivor
70-75 g paprika, grovhackad
1,5 tsk salt
Kokosolja
2 st mozzarellaost
250 g ricottaost
100 g okokt bönpasta, minimum
Tomatsås:
60 g röd lök, finhackad
135 g palsternacka, finhackad
5 g vitlök, pressad
1 rågad msk tomatpuré
3,5 dl passerade tomater
1 st tärning grönsaksbuljong, eventuellt lite till
1,5 tsk finhackad chili röd/gul
1 msk rött vin
1 tsk paprikapulver
1 krm oregano, torkad
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Färsk basilika, timjan och persilja valfri mängd, hackad
1-2 stora soltorkade tomater, finhackad
Servera med en fräsch sallad 😋
Värme & Kärlek
Christina
Den här rätten är "tomatig" utan att vara sådär sur som många tomaträtter lätt blir. Ju mer pasta du använder desto mindre tomatig blir den. Lyxen av 2 olika ostar – både krämig ricotta och härlig mozzarella är gudomligt.
Jag kan nästan garantera att du inte känner skillnad på bönpasta och vanlig pasta i lasagne.
Ge den här rätten god tid och en massa kärlek så blir den en riktig njutning att äta.
Bönpasta innehåller för det mesta sojabönor, så ät det inte för ofta då det kan vara hormonstörande. Någon gång ibland och allt med måtta. Det finns svart bönpasta att skicka efter om du hellre vill välja det. Det är ju fantastiskt hur mycket det finns att välja på numera. Välj den pasta som passar dig. Något jag absolut inte tycker att du ska välja är glutenfri pasta. Den är full av arsenik-ris (även den ekologiska) och spannmål som bildar socker i kroppen.
Naturligtvis så funkar det helt utmärk att tillsätta lite köttfärs om du vill det. Bryn då på den och blanda ner den i den färdigkokta tomatsåsen. Välj då en riktigt stor form.
Jag älskar när man kan använda ett recept och variera det.
300 g aubergine
3 st tomater i cm-stora skivor
70-75 g paprika, grovhackad
1,5 tsk salt
Kokosolja
2 st mozzarellaost
250 g ricottaost
100 g okokt bönpasta, minimum
Tomatsås:
60 g röd lök, finhackad
135 g palsternacka, finhackad
5 g vitlök, pressad
1 rågad msk tomatpuré
3,5 dl passerade tomater
1 st tärning grönsaksbuljong, eventuellt lite till
1,5 tsk finhackad chili röd/gul
1 msk rött vin
1 tsk paprikapulver
1 krm oregano, torkad
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Färsk basilika, timjan och persilja valfri mängd, hackad
1-2 stora soltorkade tomater, finhackad
Gör såhär:
- Fräs löken mjuk i lite kokosolja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka såsen tills palsternackan är mjuk. Koka den först sakta utan lock i ca 7 min. Lägg sedan på lock och sänk värmen så att såsen bara puttrar. Rör då och då. Smaka av med ev mer vitlök och/eller buljong.
- Koka bönpastan
- Sätt ugnen på 225 C
- Skiva och salta auberginen med salt. Låt stå i 20 min och vattna av sig. orka av dem med hushållspapper
- Dela på paprikan och ta bort kärnhuset
- Smörj en form med kokosolja
- Peppra aubergineskivorna och lägg dem separerade i formen tillsammans med paprikan.
- Ställ in i ugnen tills auberginen fått fin färg, ca 20 min. Akta så den inte bränns. Skinnet på paprikan kan bli svart, men det är bara positivt.
- Ta ut formen och låt svalan en stund
- Dra av skinnet på paprikahalvorna så gott det går och hacka dem och auberginskivorna grovt
- Blanda ner hacket i tomatsåsen
- Varva bönpasta, tomatsås, mozzarella, tomatskivor och ricotta i en oljad form. Avsluta med ricottaost
- Toppa med nymalen svartpeppar
- Grädda i ugn tills osten fått fin färg, ca 30 min
Servera med en fräsch sallad 😋
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar