Den här entrecôten blir så fantastiskt mör och saftigt god. Äter jag potatis? Ja ibland så gör jag det. Inte ofta och då oftast tillagad och avkyld. Då är den en riktig hälsobomb för din mage med sin prebiotika. Men någon gång ibland så händer det att jag även äter varm potatis. Så blev det denna dag. Inga mängder och massor av sallad till så känner jag mig inte lurad på kolhydratmängden.
Det här behöver du:
600 g entrecôte
Herbamare örtsalt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor, grovt hackad
0,5 färsk chili, grovt hackad
Några stjälkar timjan
Kokosolja (i burk)
1 msk smör
0,5 dl vatten
1 tsk tomatpuré
1 stor soltorkad tomat, finhackad
Ca 1 msk viltfond
Kokt, kall oskalad potatis, lite mindre i storlek, väl skrubbad
Bacon. Beräkna 0,5 skiva, delad på längden till varje potatis
Gör såhär:
Ställ in ugnen på 125°C.
- Salta och peppra entrecôten och stek den runt om på alla sidor i kokosolja tills den får vacker färg
- Tillsätt smöret, hackad vitlök och chili
- Ös steken hela tiden med kryddsmöret när du steker
- Lägg sedan steken i en ganska trång ugnsform och stek den sakta i ca 70 min till en innertemperatur på ca 65°C.
- Ta ut steken och låt den vila i 15 minuter. Spara skyn och sila den. (Gör skyn under tiden du har potatisen i ugnen).
- Tillsätt vatten, tomatpuré, soltorkad tomat samt viltfond. Låt skyn koka i ngn minut. Den ska vara ganska kraftfull i smaken. Justera smaken med vatten eller mer fond.
- Montera ihop skyn med smör.
Höj temperaturen på ugnen till 250°C
- Linda ½ baconskiva runt varje potatis och trä upp på grillspett.
- Lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Grilla tills baconet fått fin färg. Det tar ca 20 minuter. Vänd på spetten mellan varven.
Kommentarer
Skicka en kommentar