Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagen med hyperparathyroidism










Hej alla fantastiska människor!
YEY!! Tänk att idag är sista dagen som jag förhoppningsvis behöver gå med denna vidriga sjukdom, som förgör livskvalitén och ibland även drabbar både förhållanden och äktenskap. Jag har dock haft den turen att min älskade särbo har orkat med min färd genom denna ömklighet.

Idag har jag varit på inskrivning hela dagen på sjukhuset och träffat läkare, sköterska, narkosläkare och kirurgen. I morgon bitti klockan 7.00 ligger jag på britsen.
Jag är nervös, hispig, rädd, glad, förhoppningsfull
 – Ja "här kommer alla känslorna på en och samma gång" ♬😅

Vad är det för sjukdom då? Jo, det kan ni läsa om HÄR om ni vill. Det står dessvärre inte allt utan själv har jag fått läsa mycket från engelska sidor och även från fb-sidor där vi kan bolla med varandra. Som tur är så har jag inte något D-vitaminbrist. Jag ser till att få sol på mig och äter ägg varje dag – ibland 2-3 stycken. Ägg innehåller all näring förutom C-vitamin. 
Varje dag äter jag Magnesium med Bor och C-vitamin som ger vågskålen till Kalciumet, B-komplex, samt K2 som för med sig Kalciumet till benstommen. Jag dricker även ½ glas osötad och ekologisk granatäppeljuice vilket rensar blodkärlen. Det är nog p.g.a hälsosam kost som jag har haft turen att klara mig väldigt länge med denna sjukdom. Man har nu sett att jag har gått med hyperpara från minst år 2012. 

Naturligvis är jag ingen dunderkvinna som aldrig hoppat över skaklarna, men inte allt för många gånger i alla fall hahaha. De gånger jag gjort avsteg från min stig så har jag oftast gjort det som medvetna val där jag funderat igenom det hela noga med en medvetenhet och insikt om vad som händer med kroppen och sedan hoppat upp på hästen igen direkt efter. Då slipper jag dåligt samvete och ånger. Naturligtvis inget jag förespråkar, men är ett sätt som fungerar för mig personligen. Att slå på sig själv är aldrig bra.

Jag kommer p.g.a operationen och återhämtningen förmodligen inte kunna/orka göra några blogginlägg på några dagar. Men jag hoppas att ni kan kika igenom det som finns här (du hittar receptetiketterna om du klickar på de streckade linjerna längst upp till höger) och hitta något intressant att läsa eller att laga. Det har ju blivit några inlägg under de här två åren 😃

Det är en sån glädje att jag har er läsare. Alla fina svar och meddelanden ger mig och har gett mig sån energi, värme och drivkraft. Detta trots att jag inte mått hundra. STORT TACK!

Vi ses till helgen eller veckan som kommer. 
Stor varm kram till er!!

Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…