Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagen med hyperparathyroidism


Hej alla fantastiska människor!
YEY!! Tänk att idag är sista dagen som jag förhoppningsvis behöver gå med denna vidriga sjukdom, som förgör livskvalitén och ibland även drabbar både förhållanden och äktenskap. Jag har dock haft den turen att min älskade särbo har orkat med min färd genom denna ömklighet.

Idag har jag varit på inskrivning hela dagen på sjukhuset och träffat läkare, sköterska, narkosläkare och kirurgen. I morgon bitti klockan 7.00 ligger jag på britsen.
Jag är nervös, hispig, rädd, glad, förhoppningsfull
 – Ja "här kommer alla känslorna på en och samma gång" ♬😅

Vad är det för sjukdom då? Jo, det kan ni läsa om HÄR om ni vill. Det står dessvärre inte allt utan själv har jag fått läsa mycket från engelska sidor och även från fb-sidor där vi kan bolla med varandra. Som tur är så har jag inte något D-vitaminbrist. Jag ser till att få sol på mig och äter ägg varje dag – ibland 2-3 stycken. Ägg innehåller all näring förutom C-vitamin. 
Varje dag äter jag Magnesium med Bor och C-vitamin som ger vågskålen till Kalciumet, B-komplex, samt K2 som för med sig Kalciumet till benstommen. Jag dricker även ½ glas osötad och ekologisk granatäppeljuice vilket rensar blodkärlen. Det är nog p.g.a hälsosam kost som jag har haft turen att klara mig väldigt länge med denna sjukdom. Man har nu sett att jag har gått med hyperpara från minst år 2012. 

Naturligvis är jag ingen dunderkvinna som aldrig hoppat över skaklarna, men inte allt för många gånger i alla fall hahaha. De gånger jag gjort avsteg från min stig så har jag oftast gjort det som medvetna val där jag funderat igenom det hela noga med en medvetenhet och insikt om vad som händer med kroppen och sedan hoppat upp på hästen igen direkt efter. Då slipper jag dåligt samvete och ånger. Naturligtvis inget jag förespråkar, men är ett sätt som fungerar för mig personligen. Att slå på sig själv är aldrig bra.

Jag kommer p.g.a operationen och återhämtningen förmodligen inte kunna/orka göra några blogginlägg på några dagar. Men jag hoppas att ni kan kika igenom det som finns här (du hittar receptetiketterna om du klickar på de streckade linjerna längst upp till höger) och hitta något intressant att läsa eller att laga. Det har ju blivit några inlägg under de här två åren 😃

Det är en sån glädje att jag har er läsare. Alla fina svar och meddelanden ger mig och har gett mig sån energi, värme och drivkraft. Detta trots att jag inte mått hundra. STORT TACK!

Vi ses till helgen eller veckan som kommer. 
Stor varm kram till er!!

Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :)
Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern.
Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet!
Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt.


Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den. 
LCHF Pinocchiotårta:Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl
Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner det smälta smöret Blanda mandelmjölet med bakpu…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…