Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagen med hyperparathyroidism










Hej alla fantastiska människor!
YEY!! Tänk att idag är sista dagen som jag förhoppningsvis behöver gå med denna vidriga sjukdom, som förgör livskvalitén och ibland även drabbar både förhållanden och äktenskap. Jag har dock haft den turen att min älskade särbo har orkat med min färd genom denna ömklighet.

Idag har jag varit på inskrivning hela dagen på sjukhuset och träffat läkare, sköterska, narkosläkare och kirurgen. I morgon bitti klockan 7.00 ligger jag på britsen.
Jag är nervös, hispig, rädd, glad, förhoppningsfull
 – Ja "här kommer alla känslorna på en och samma gång" ♬😅

Vad är det för sjukdom då? Jo, det kan ni läsa om HÄR om ni vill. Det står dessvärre inte allt utan själv har jag fått läsa mycket från engelska sidor och även från fb-sidor där vi kan bolla med varandra. Som tur är så har jag inte något D-vitaminbrist. Jag ser till att få sol på mig och äter ägg varje dag – ibland 2-3 stycken. Ägg innehåller all näring förutom C-vitamin. 
Varje dag äter jag Magnesium med Bor och C-vitamin som ger vågskålen till Kalciumet, B-komplex, samt K2 som för med sig Kalciumet till benstommen. Jag dricker även ½ glas osötad och ekologisk granatäppeljuice vilket rensar blodkärlen. Det är nog p.g.a hälsosam kost som jag har haft turen att klara mig väldigt länge med denna sjukdom. Man har nu sett att jag har gått med hyperpara från minst år 2012. 

Naturligvis är jag ingen dunderkvinna som aldrig hoppat över skaklarna, men inte allt för många gånger i alla fall hahaha. De gånger jag gjort avsteg från min stig så har jag oftast gjort det som medvetna val där jag funderat igenom det hela noga med en medvetenhet och insikt om vad som händer med kroppen och sedan hoppat upp på hästen igen direkt efter. Då slipper jag dåligt samvete och ånger. Naturligtvis inget jag förespråkar, men är ett sätt som fungerar för mig personligen. Att slå på sig själv är aldrig bra.

Jag kommer p.g.a operationen och återhämtningen förmodligen inte kunna/orka göra några blogginlägg på några dagar. Men jag hoppas att ni kan kika igenom det som finns här (du hittar receptetiketterna om du klickar på de streckade linjerna längst upp till höger) och hitta något intressant att läsa eller att laga. Det har ju blivit några inlägg under de här två åren 😃

Det är en sån glädje att jag har er läsare. Alla fina svar och meddelanden ger mig och har gett mig sån energi, värme och drivkraft. Detta trots att jag inte mått hundra. STORT TACK!

Vi ses till helgen eller veckan som kommer. 
Stor varm kram till er!!

Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...