Den här nudelsalladen är sååå mumsig. Jättefräsch, men ändå mättande. Tänk er - lax, sesamfrön, jordnötter, sälta, sötma, nudlar, krispighet, fräschhet från lime - oh, my good!!
Jag serverade den till min dotter när jag var på visit hos henne i Stockholm. Vi åt och åt.....
Ekologiska produkter
- 400-500 g laxfilé, vildfångad, pink- eller chumlax
- 2 tsk himalayasalt,
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk olja
- Nudelsallad:
- 250 g nudlar (ex better than nudles eller bönnudlar)
- 0.5 spetskål
- 1 st morot
- 1 st zucchini
- 8 st sockerärtor
- 0.5 dl ekologisk sweet chilisås ex Kung Markattan
- 1½-2 msk fisksås
- 1 dl jordnötter, hackade
- Till servering:
- 1 kruka koriander (om du tycker om det. Jag fullkomligt älskar koriander)
- 1 dl jordnötter
- 1 st ekologisk lime
- Extra fisksås och sweet chilisås i små serveringsskålar
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten. Blanda nudlar med riven kål, skivade sockerärtor, morot och zucchini som du strimlat med osthyvel, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft, fisksås och hackade jordnötter. Smaka av med örtsalt eller himalayasalt.
- Salta laxen och rulla i sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Laxen får inte bli överstekt och torr. Den får hellre ha en liten icke genomstekt kärna. Toppa nudelsalladen med laxen, hackade korianderblad, hackade jordnötter och ev en limeklyfta.
- Servera med extra fisksås och sweet chilisås i små skålar bredvid.
Kommentarer
Skicka en kommentar