
Hej hej! Hur har ni det? Här i Östersund har vi full vinter och det mäter över 70 cm i snödjup nu. Det fortsätter bara att falla ner utan hejd, oftast på nätterna. Men barnen har en härlig tid och överallt leker de i snöhögar, pulkabackar och har det underbart. Förare med snöplogar och hjullastare jobbar dygnen runt och gör verkligen ett kanonjobb. Tur vi har en snötipp....
För någon helg sedan så hade vi lyxat till det med en planksteks-afton och fick lite bacon och mört gott färdigstekt kött över. Det fick ju inte gå till spillo. Till spisen Mademoiselle!!
Det här blev absolut en av de godaste pastasåserna eeevvver!! Så krämig och full av smak. Jag är inte helt säker på mängden dijonsenap som jag använde, men smaka av och ta mer om du vill.
Jag hade ryggbiff, men du kan ta vilket stekt kött du vill, bara det är mört och saftigt. Ta inte alltför tjocka bitar utan skär dem i lagom stora munsbitar eller skivor. Vill du skippa köttet så gör du det.
Är du bekymrad över mängden vitlök så blir hackad vitlök faktiskt inte alls starkt, därför tillkommer även en pressad vitlöksklyfta för att höja smaken en aning. Ökar du på receptet för fler personer så kan du ju försiktigt öka mängden vitlök, så det inte blir för mycket.
*Är du intresserad av hälsa och giftfria produkter så läs det jag skriver längst ner i inlägget (efter receptet)
Men nu går vi till det härliga receptet. Den här såsen gör i alla fall mig lycklig ;)
😋😋😋😋
2 port
1 pkt bacon
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl grädde
½ pkt färskost, ex Arla eko eller Änglamark
0,25 dl creme fraiche
½ kycklingbuljong
örtsalt, svartpeppar, lökpulver
ca 1 tsk dijonsenap (utan citronsyra E330)
2 st soltorkade tomater i olja, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
persilja, hackad
stekta och kryddade köttbitar av ex ryggbiff, fläskfilé, oxfilé eller dyligt.
- Skär bacon i bitar och stek dem tills de börjar bli klara.
- Tillsätt hackad vitlök och stek tillsammans med baconet en stund. Vitlöken får inte ta färg för då smakar det beskt. Sila bort stekfettet.
- Tillsätt övriga ingredienser och pressa även ner vitlöksklyftan.
- Smaka av med örtsalt, svartpeppar och ev mer dijonsenap.
- Vänd ner köttbitarna och låt allt bli varmt.
- Toppa med hackad persilja.
- Servera tillsammans med valfri pasta.
Kommentarer
Skicka en kommentar