
Vad har hänt på sistone?
Jo det ska madam berätta. Hon har börjat måla. Tavlor alltså. Jag som så gärna ville gå på konstskola när jag var ung, men av olika anledningar så avbröts mina drömmar. Jag har alltså inte tagit i ett teckningsblock eller pensel sedan jag var 15 år.
Längtan efter att få uttrycka mig via penseln började skapt pocka på och jag har gått kurs och inhandlat material. Alltså, det är så roligt så jag vet inte vad. Men oj - så nervöst det är många gånger.
Jag har hunnit med några tavlor nu och visar er sedan. Nu håller jag på med en tavla till mitt barnbarn.
Men vi ska väl prata mat också, eller hur? Det är ju ändå ett annat av mina stora intressen.
Jag har tänkt att lägga upp det här receptet länge nu, men grejer kommer i vägen. Nu sist fick jag en blodpropp i ena ögat, vilket har gjort att jag inte ser klart och måste ta injektioner i ögat 1 gång i månaden för att jag inte ska riskera att bli blind. Ja tänk, man kan drabbas av det allt möjligt konstigt.
Lövbiffsgryta... I en god sås och mört kött. MUMS! Grytor är ju så tacksamma att göra. Sköter sig själv på spisen. Den här grytan räcker till ca 4 port, beroende på vad du serverar till. Jag hade blomkålsris. Lite salladsost/fetaost är gott tillbehör, samt en fräsch sallad.
Åsså vet ni... ekologiska produkter ger mer näring och vem behöver gifterna från besprutningen i sig?
500 g lövbiff
1 röd paprika i bitar
1 gul lök hackad
1 msk tomatpuré
lövbiff i strimlor
örtsalt (Herbamare) och peppar
Smör och olja till stekning
5 dl grädde
½ dl creme fraiche
½ brk färskost
2-3 tsk dijonsenap
2-3 msk chilisås (inte sweet chili)
2 msk oxfond
1 tsk mushroom soja
½ kruka persilja
Gör såhär:
Fräs paprika och lök i smör och olja ex olivolja gentle eller kokosolja. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med i ca en minut. Lägg över i en gryta eller kastrull.
Fräs lövbiffen i smör och olja lite i taget. Ha rumsvarmt kött och lägg inte för mycket kött i pannan, annars börjar köttet att koka istället för att steka. Krydda köttet. Lägg över till paprikafräset.
Tillsätt grädde, creme fraiche, färskost, senap, chilisås, oxfond och soja.
Smaka av med örtsalt och peppar.
Låt koka ihop 5 min utan lock. Sänk sedan värmen till den lägsta och lägg på lock. Låt småputtra i 30 minuter.
Hacka persilja och rör ner hälften . Strössla resten ovanpå som garnering.
Kommentarer
Skicka en kommentar