Hejsan hejsan!
Jag befinner mig fortfarande i Stockholm och har en fantastisk tid med vänner, bekanta och min dotter. Livskvalitet de luxe! 3:e veckan nu 🌄Våren har anlänt här och krokusen blommar.
Till påsk drar jag, min dotter och hennes kille mot Östersund och den lilla byn Fanbyn till min särbos stuga. Denna underbara plats. Ni som följt mig ett tag har säkert sett foton på hur ljuvligt det är där.
Fisketävlingar, bad i tunna, vedeldning, god mat och mys står på schemat.
I onsdags på lillördagen gjorde jag auberginepizza. Så gott som en förrätt eller lunch, eller varför inte som lite extra kvällsgott.
De som eventuellt blir över är perfekta att senare steka på lite i en torr stekpanna och äta till frukost tillsammans med sallad och böngroddar.
Jag valde att göra dem laktovegetariska och använda mig av portobellosvamp istället för köttprotein. Den blir inte "svampig", utan behåller sin fasthet och är lite "köttig" i konsistensen. Supergod! Så fint att vara lite flexitarian ibland
Beräkna ca 1 st stor aubergine per pers.
Portobellosvamp
Riven ost, ekologisk
Tomatsås, ekologisk
Paprika, ekologisk
Oregano, torkad
Timjan, färsk
Mozzarella, ekologisk och/eller buffelmozzarella
Basilika, färsk
Färsk vitlök
Oraffinerat havssalt till urvattning
Detta var det jag använde, men naturligtvis kan du använda dig av andra ingredienser
Gör såhär:
Servera förslagsvis med ekologisk mixsallad och böngroddar
Topping:
Jag tog skalet från sidorna som jag skurit bort från auberginen. Jag använde mig av en osthyvel och skar sedan skalet med kniv till smala strimlor.
Blandade dem med lite olja och salt och stekte dem i ugn i ca 5 min tills de torkat och krullat ihop sig lite. Strössla dem ovanpå pizzan.
Jag befinner mig fortfarande i Stockholm och har en fantastisk tid med vänner, bekanta och min dotter. Livskvalitet de luxe! 3:e veckan nu 🌄Våren har anlänt här och krokusen blommar.
Till påsk drar jag, min dotter och hennes kille mot Östersund och den lilla byn Fanbyn till min särbos stuga. Denna underbara plats. Ni som följt mig ett tag har säkert sett foton på hur ljuvligt det är där.
Fisketävlingar, bad i tunna, vedeldning, god mat och mys står på schemat.
I onsdags på lillördagen gjorde jag auberginepizza. Så gott som en förrätt eller lunch, eller varför inte som lite extra kvällsgott.
De som eventuellt blir över är perfekta att senare steka på lite i en torr stekpanna och äta till frukost tillsammans med sallad och böngroddar.
Jag valde att göra dem laktovegetariska och använda mig av portobellosvamp istället för köttprotein. Den blir inte "svampig", utan behåller sin fasthet och är lite "köttig" i konsistensen. Supergod! Så fint att vara lite flexitarian ibland
Beräkna ca 1 st stor aubergine per pers.
Aubergine-pizza
AuberginerPortobellosvamp
Riven ost, ekologisk
Tomatsås, ekologisk
Paprika, ekologisk
Oregano, torkad
Timjan, färsk
Mozzarella, ekologisk och/eller buffelmozzarella
Basilika, färsk
Färsk vitlök
Oraffinerat havssalt till urvattning
Detta var det jag använde, men naturligtvis kan du använda dig av andra ingredienser
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C
- Skiva auberginen i 1,5 cm tjocka skivor och skär även bort de yttersta så att det inte blir "båtar". Lägg dem på en tallrik eller plåt med hushållspapper. Salta skivorna på båda sidorna. Lägg även hushållspapper ovanpå skivorna som ska suga upp vattnet. Låt de bli urvattnade i ca 15 min. Torka av dem.
- Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja och låt dom få färg i ugnen, ca 15 minuter.
- Ta ut dem och bred på tomatsås
- Klipp över lite färsk timjan och pressa vitlök över tomatsåsen
- Lägg på hackad svamp och paprika
- Strössla över hackad färsk basilika
- Toppa med riven ost och skivad mozzarella
- Skjuts in i ugnen tills osten smält och fått färg
- Strössla gärna på lite extra hackad färsk basilika
Servera förslagsvis med ekologisk mixsallad och böngroddar
Topping:
Jag tog skalet från sidorna som jag skurit bort från auberginen. Jag använde mig av en osthyvel och skar sedan skalet med kniv till smala strimlor.
Blandade dem med lite olja och salt och stekte dem i ugn i ca 5 min tills de torkat och krullat ihop sig lite. Strössla dem ovanpå pizzan.
Kommentarer
Skicka en kommentar