Ja igår var en dag som ingen kommer att glömma. I morse kramade jag om min dotter - hårt - innan hon återigen for till sitt arbete här i Sthlm.
Igår stod hon utanför sitt arbete på Drottninggatan och blev vittne till när allt började. Hon såg hur människor blev nedplöjda och dödade. Även hon kunde ha blivit ett offer där och då. Det var bara meter ifrån.
Jag skulle egentligen varit inne i centrum vid tiden detta hände för att hämta upp en väninna, men något stoppade mig, och jag blev tack och lov försenad. Även min väninna befann sig alltså mitt i kaoset. Nerverna var som rasslande hårda trådar som var på väg att brista totalt.
Livet är skört. Allt kan gå så svindlande fort. Älska varandra här och nu. Tala om för era nära och kära hur älskade de är.
Låt inte rädslan p.g.a det som hänt få vinna - då har denna ondska vunnit. Den kärlek jag mötte från främlingar igår är helt enorm. Människor kom fram och pratade, strök med sina händer på varandra, bjöd på skjuts och öppnade sina hem. Helt utan rädsla och av pur kärlek och omtanke.
Vi har så mycket kärlek i oss!
Mina tankar går till de som idag sörjer och är djupt chockade. Kärlek och kraft till er.....
Ska vi muntra upp oss lite med något gott att äta?
Såhär till helgen kan jag rekommendera de fantastiskt goda vegetariska vårrullarna som jag har haft uppe här förut. Recept här nedan ↓ samt att en värmande vegetarisk och vegansk linssoppa kan sitta fint.
Vårrullarna som du kommer att fullkomligt älska är ett recept från ICA buffé:
Vegetariska vårrullar:
Lagom till ca 3 pers
250 g rödkål
1 mango
1 avokado
½ msk färskpressad citron
3 salladslökar
½ kruka mynta
½ msk färskpressad citron
3 salladslökar
½ kruka mynta
Mandelsås:
½ dl rostade mandlar
1/4-½ tsk sambal oelek
½ msk inlagd ingefära
1/4 dl tamarisoja (japansk soja utan gluten)
½ msk sesamolja
1/4 dl olivolja
- Mixa allt till mandelsåsen, skiva rödkålen och blanda den med såsen.
- Skär mangon i avlånga bitar och finstrimla löken.
- Ta 2 kökshanddukar som du blöter i vatten och kramar ur. Lägg den ena på arbetsbänken och den andra förslagsvis på en skärbräda
- Skär avokadon i avlånga bitar och droppa över pressad citron
- Fyll en vid skål med vatten. Doppa ett rispapper i vattnet ca 30 sek
- Lägg rispapperet på kökshandduken
- Lägg på en sträng med rödkål och fortsätt med mango, salladslök, avokado,och några myntablad i mitten av rispapperet
- Vik in, tryck till lite och vik in kanterna. Rulla ihop till en rulle
- Lägg rullen på den andra våta kökshandduken
- Gör samma med resterande rispapper
- Lägg dem lite isär, så att de inte klibbar ihop
- Lägg den andra våta handduken över rullarna och förvara dem i kylen fram till servering.
- Servera med tamarisoja att dippa i
Den supersmaskiga krämiga soppan som min dotter gjorde har jag inga exakta mått på, men innehåller detta:
oljefräst lök
ca 200 g sötpotatis (i bitar)
grönsaksbuljong
basilika
chili
vitlök
Allt kokas i 4 dl kokosmjölk samt eventuellt vatten om du inte använder lätt kokosmjölk.
Mixas till en slät, mjuk och krämig soppa.
Kommentarer
Skicka en kommentar