Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk biffsallad med glasnudlar







Den här rätten skrev jag om i förra inlägget. Den blev jättegod och mycket uppskattad på middagen så då åker den upp här med receptet till er. Den äts till sin fördel rumsvarm och inte kylskåpskall för att smakerna ska komma till sin rätt.
Mycket går att göra i förväg och den sista halvtimmen innan den ska serveras så steker man köttet. Sedan är det bara att vända ihop allt och garnera. Supersmidigt!

Jag fick tag på fint marmorerad biff med kappa. Kappan tog jag bort innan stekning, för annars blir det lite krångligt att ta bort i efterhand när köttet ska skivas lövtunt. Du kan naturligtvis använda dig av lövbiff i stället, med köttet blir lätt lite torrare då den inte är marmorerat. Men det funkar absolut. Välj med fördel gräsbetes och ekologiskt/KRAV-kött. 

4-5 port

600 g biff
2 paprikor i olika färger
½ purjolök som du delat på längden (skölj noga)
1 ask böngroddar
4 msk sesamfrön
70 g cashewnötter (1 1/4 dl) hackade
Färsk koriander, valfri mängd
Herbamare örtsalt
Kokosolja och smör till stekning
200 g glasnudlar








Dressing:
Saft av en lime (Vrid och pressa ur limen med gaffel så du får med all saft)
5 tsk sesamolja
5 tsk tamarisoja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk riven ingefära
2 tsk äkta lönnsirap (höjer inte blodsockret och motverkar insulinresistens)
1 finhackad chili
5 tsk jordnötssmör
Blanda ihop allt till dressingen och ställ kallt tills vidare




  1. Rosta sesamfrön och cashewnötter i en torr het panna tills de blivit gyllenbruna. Se upp så det inte bränns. 
  2. Hacka koriander 
  3. Tillred glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner
  4. Klipp glasnudlarna lite så de inte är så långa
  5. Blanda glasnudlarna med dressingen
  6. Skiva köttet i lövtunna skivor
  7. Skär paprikorna i bitar och skiva purjolöken. 
  8. Stek purjo och paprika i en blandning av smör och kokosolja. HIT KAN DU FÖRBEREDA
  9. Stek köttet snabbt på båda sidor. Krydda med örtsalt under stekningen. Strö på hälften av sesamfröna och nötterna.
  10. Blanda ihop köttet, paprika, purjo och böngroddar med nudlarna. Toppa med sesamfrön, cashewnötter och hackad koriander.
  11. Servera med extra tamarisoja samt resterande frön och nötter.  

Till kaffet hade vi hallon- & mangosorbet. Receptet på den kommer i morgon. Superfräsch, nyttig och snabb att göra medan kaffet kokar.










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...