Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk biffsallad med glasnudlar







Den här rätten skrev jag om i förra inlägget. Den blev jättegod och mycket uppskattad på middagen så då åker den upp här med receptet till er. Den äts till sin fördel rumsvarm och inte kylskåpskall för att smakerna ska komma till sin rätt.
Mycket går att göra i förväg och den sista halvtimmen innan den ska serveras så steker man köttet. Sedan är det bara att vända ihop allt och garnera. Supersmidigt!

Jag fick tag på fint marmorerad biff med kappa. Kappan tog jag bort innan stekning, för annars blir det lite krångligt att ta bort i efterhand när köttet ska skivas lövtunt. Du kan naturligtvis använda dig av lövbiff i stället, med köttet blir lätt lite torrare då den inte är marmorerat. Men det funkar absolut. Välj med fördel gräsbetes och ekologiskt/KRAV-kött. 

4-5 port

600 g biff
2 paprikor i olika färger
½ purjolök som du delat på längden (skölj noga)
1 ask böngroddar
4 msk sesamfrön
70 g cashewnötter (1 1/4 dl) hackade
Färsk koriander, valfri mängd
Herbamare örtsalt
Kokosolja och smör till stekning
200 g glasnudlar








Dressing:
Saft av en lime (Vrid och pressa ur limen med gaffel så du får med all saft)
5 tsk sesamolja
5 tsk tamarisoja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk riven ingefära
2 tsk äkta lönnsirap (höjer inte blodsockret och motverkar insulinresistens)
1 finhackad chili
5 tsk jordnötssmör
Blanda ihop allt till dressingen och ställ kallt tills vidare




  1. Rosta sesamfrön och cashewnötter i en torr het panna tills de blivit gyllenbruna. Se upp så det inte bränns. 
  2. Hacka koriander 
  3. Tillred glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner
  4. Klipp glasnudlarna lite så de inte är så långa
  5. Blanda glasnudlarna med dressingen
  6. Skiva köttet i lövtunna skivor
  7. Skär paprikorna i bitar och skiva purjolöken. 
  8. Stek purjo och paprika i en blandning av smör och kokosolja. HIT KAN DU FÖRBEREDA
  9. Stek köttet snabbt på båda sidor. Krydda med örtsalt under stekningen. Strö på hälften av sesamfröna och nötterna.
  10. Blanda ihop köttet, paprika, purjo och böngroddar med nudlarna. Toppa med sesamfrön, cashewnötter och hackad koriander.
  11. Servera med extra tamarisoja samt resterande frön och nötter.  

Till kaffet hade vi hallon- & mangosorbet. Receptet på den kommer i morgon. Superfräsch, nyttig och snabb att göra medan kaffet kokar.










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …