Fortsätt till huvudinnehåll

Påskhelgen, nästan ocensurerad 😅 😅

Jag tog en liten paus från bloggen och skrivandet under påskhelgen. Behövde fokusera bara på mig ett tag. Att komma bort från vardagen kändes som ett skrik av behov inifrån benmärgen på mig. Det har ju varit lite turbulens med operationer och olyckor på sistone. Att lyssna på kroppen har jag äntligen lärt mig och tagit till mig. 
Därmed åkte jag i förväg till stugan på landet. Tog med mig massvis med packning, mat och särbons katter. Dagen därpå kom även särbon och vår härliga helg påbörjades.

Jag hade städat och gjort påskfint redan innan så det var bara att landa. Eldade i köket och rummet och du vet när den där speciella värmen från ved sprider sig, det är ju en värme som går på djupet och nästan tinar upp en inifrån.

Solen har skinit för fullt på oss hela påsken. Vi har pimplat, solat, ätit god mat, tagit långa promenader, åkt skoter, badat tunna, varit på bymiddag, druckit morgonkaffet i sängen, skrattat, pratat och planerat och bara myst.  


Rostas av gräsbeteskött som ska blev plankstek

Plankstek med tryffelbearnaiseJättegott vin

Ja det där med skoter ja… Vi var ute en av de vackra dagarna och särbon fick för sig att köra upp från sjön mot en lada som låg lite längre upp. Har jag berättat hur mycket snö vi har här i Jämtland ? (Ja i Norrland över huvud taget)
Ja naturligtvis körde vi fast, men fick som tur är upp skotern relativt snabbt. Då bestämde sig min blåsa för att tala om att den var lite på gränsen till överfull. ”– Jag behöver verkligen kissa”, sa jag till särbon. – ”Jo men det kan vi ordna, du kan gå av här och gå bakom ladan in mot skogen”.
Så Christina gjorde som hon blev tillsagd och klev av skotern med ena foten först. PLOPP så åkte heeela benet ner i snön. Ända upp till rumpan. Ja, vad gör man då? Jo man måste ju försöka få upp benet så jag satte ner andra foten i snön och PLOPP så satt jag med båda fötterna med snö, ända till rumpan. Helt fast! Kan jag säga att jag fick lite panik och mitt i paniken började jag skratta så hysteriskt att jag bara väste. Hahahaaaa. Hur ska jag nu bära mig åt för att kunna komma upp på skotern igen? Den var ju liksom i höjd med mina axlar. Kan säga att det var tur att snön räckte ända upp till skrevet och blev som ett stöd, annars hade jag kissat på mig av hysteriskt skratt tror jag.
Särbon med stora fötter och skor som var lika breda som snöskor (ja nästan då), kliver runt och börja göra upp steg åt mig. Han gick där helt obesvärat som nån Jesus som gick på vattnet. Långa kliv naturligtvis. Nåja jag lyckades få upp ett ben och satte ner det i hans fotspår. Det är bara det att jag har betydligt mindre fötter och det var mer som att sätta ner pålar i snön. PLOPP, PLOPP, … Herreguuud så jag slet. Kom slutligen fram och kunde huka mig som vi flickor gör. Torkade mig och skulle dra upp byxorna när jag ser att karln står och filmar… Ah men asså…, men hoppas och tror att han lurades lite. Jag har inte lyckats tagit reda på det riktigt ännu. Han kan nämligen vara lite busigt och oskyldigt lurig min kära.Nästa dag var vi på isen igen när vi fick sällskap av en liten älgfamilj. Så vackert det var. Klickar du på länken här ovan så får du se den lilla kortfilmen. 
Jag har även lyckats bli lite ”grisbrun” som särbon så vackert uttryckte det. 

Här är man verkligen på landet :)
Idag snöar det igen och nu på eftermiddagen så har det kommit över ½ dm och mer lär det bli. Ska ut och skotta lite nu och ta in lite mer ved till stugan. Jag har bestämt mig för att stanna några extra dagar tillsammans med katterna.
Ha nu en underbar vecka så hörs vi när jag kommit hem.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…