
Inget går väl upp mot en riktigt god efterrättspaj? Jag får skämmas lite att jag inte har lagt upp den här tidigare. Gjorde den nu i sommar och provade att göra den utan vanligt socker. Hade aldrig trott att det kunde bli så bra. Förr gjorde jag min med socker och mjöl. Men den här glutenfria versionen med hälsosammare sötning kommer att bli min melodi framöver. Smöret som bryns ger pajen en underbar knäckig smak. Jag toppade den här godingen med kolasås som även den är utan vanligt socker och utan grädde. Riktigt god blev den. Snacka om njutning!
Har du slut på rabarber i trädgården så kanske du har fryst ner lite. Om du använder fryst tinad rabarber så kan den bli lite vattnig. Blanda då runt den med lite potatismjöl innan du fördelar den i pajformen.
Ekologiska produkter.
.......................................................................
300 g rabarber
2 dl björksocker
3 dl glutenfritt havregryn
1 dl riven kokos
125 g smör
1 krm salt
kolasås
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skiva rabarbern och lägg i en pajform. Blanda med lite potatismjöl om rabarbern är vattning.
- Strö över hälften av björksockret.
- Bryn smöret i en kastrull tills det får en gyllenbrun färg. Blanda ner havregryn, resterande socker, riven kokos och salt. Fördela detta över rabarbern.
- Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills pajen fått vacker färg.
- Ta ut pajen och ringla över kolasås
Kommentarer
Skicka en kommentar