Krämig god köttfärscurry. Både jag och familjen åt tills vi stod i fyra hörn. Vill du ha en riktigt smaskig vardagsmat så kan jag verkligen rekommendera den här. Den är inte stark så den passar även för barn att äta.
Vill du ha den mer spicy så kör på med chili/sambal oelek och cayenne.
Använd dig av genomgående ekologiska produkter så långt som det är möjligt. Gäller även kryddor.
-------------------------------------------------------------
300 g vitkål
500 g ekologisk nötfärs/älgfärs
40 g purjolök
2 tsk kycklingfond
2 tsk röd curry
2 tsk sambal oelek
1 dl ajvar relish
1 dl vatten
125 g kokosmjölk, rosa tetra
½ röd paprika
½ kycklingbuljong
2 tsk tomatpuré
Herbamare örtsalt, svartpeppar
1 bit gul paprika (strax innan servering)
kokosolja till stekning
Gör såhär:
- Strimla vitkål, purjolök och paprika. Spara den gula paprikan till senare.
- Stek köttfärsen tillsammans med vitkålen i kokosolja.
- När köttfärsen är genomstekt så tillsätter du purjolök och röd paprika. Låt fräsa en stund till.
- Rör ner övriga ingredienser utom vattnet. Låt puttra ihop till en krämig anrättning.
- Tillsätt vattnet och låt koka ihop igen. Smaka av.
- Sista minuten rör du ner den gula hackade paprikan.
Kommentarer
Skicka en kommentar