Fortsätt till huvudinnehåll

Granatäppeljuice och dadlar – fördelarna av dess kombination och effekt mot åderförkalkning


Granatäpple
Dadlar

















I juli 2015 skrev jag ett inlägg om den fantastiska granatäppeljuicen och dess hälsoeffekter, samt hur denna juice kan få åderförkalkning att gå tillbaka med hela 35%.

Det har tillkommit studier som visar på att om man samtidigt som juicen, även tillsätter 2-3 dadlar, gärna även dess malda kärnor, kan öka hälsoeffekterna ytterligare. Det fungerar även utan dadelkärnorna – dock med en lite mindre effekt. Se tabell här nedan.
(Kärnorna försökte jag mala ner och förstörde då min mal som jag brukar ha för att mala mandlar 😢 Försökte även med mixern, utan gott resultat. Jag kommer att försöka riva dem på rivjärn i stället, eventuellt efter att ha bakat dem mjuka i 30 min i ugnen innan.

Att enbart äta kärnorna på granatäpplena har inte denna effekt på åderförkalkning. Hela granatäppelfrukten måste användas och då som juice enligt studierna.


På denna sida kan du även för en summa erhålla hela artikeln på 14 sidor om du vill.




Här kan ni läsa mer om det jag skrev om granatäppeljuicen (öppnas i ny flik). Där står även mer om dess hälsoeffekter mot inflammationer, prostatacancer, artrit, lungcancer, och åderförklalkning: https://kvinnaicentrum.blogspot.se/2015/07/granatappeljuice-och-halsoeffekter.html

Här finns en länk till forskningen om granatäppeljuice: http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf000404a





Dadelpalm
granatäppelblomma

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...