Fortsätt till huvudinnehåll

Ekologisk kalkborttagning, även för kranar m.m.



Jag tror att jag har provat det mesta på marknaden för att kunna få mitt kakel i badrummet att bli riktigt fritt från kalk och högglänsande. Hur svårt kan det vara??

Jag vill inte ha en massa "kollijox" som är miljöförstörare, eller skadligt att andas in.
Började fundera på mitt egengjorda ekologiska rengöringsmedel som jag använder till allt möjligt. Du hittar det HÄR.


Det är ju så fantastiskt bra, så jag tänkte om jag går i de banorna.....

Jodå. Här får ni receptet på det bästa och mest fantastiska "kalkbort" ni kan tänka er. Billigt är det också. Kakel, kranar och allt blir högblankt och superfint! Booom! 👊



Det du behöver är: 

Bikarbonat
Äppelcidervinäger
Citron, ekologisk
Sprayflaska och ett par handskar för att skydda händerna
Microfiberduk


  1. Fyll sprayflaskan med vinägern och spraya på ytan som ska behandlas
  2. Dela på citronen och häll på bikarbonat på snittytan. Det börjar en kemisk reaktion i citronen nu. Nu ska du vara snabb....
  3. Tryck citronen mot kaklet och gnugga ordentligt medan kaklet fortfarande är vått av äppelcidervinägern.
  4. Vänta en stund
  5. Skölj av ordentligt och torka/polera med en microfiberduk. Är det mycket ingrott så kanske du behöver upprepa proceduren.


KLART! OCH SKINANDE RENT!!

Är du rädd för att det ska lukta för mycket ättika? Ingen fara. Citronen bort den lukten. Det doftar rent av citron i hela badrummet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...