
Innehåller reklam genom annonslänkar för bodystore. Mmm, kolasås. Visst längtar man ibland efter lite sött och gott. Det är så härligt när det finns smaskiga alternativ som är nyttigare. Den här är så god att man vill äta den direkt ur skålen.
Jag använde till att ringla över min rabarberpaj. Även rabarberpajen är utan raffinerat socker, glutenfri och suupergod!!
Den kommer i nästa inlägg. Jaaa jag veeeet hahahaaa, rabarbern börjar ju ta slut i trädgårdarna och jag har varit för långsam med statusuppdateringen. Förlåt!! Men kanske har ni fryst in lite för framtida behov?
Hoppas på det, för den rabarberpajen vill ni inte missa. Inte det här receptet heller.....på denna alternativa mjölkfria, smöriga och ljuvliga kolasås.
3/4 dl kokosmjölk (rosa tetra)
1/4 dl fibersirap gold (klickbar länk)
2 msk björksocker (klickbar länk)
1 msk ekologiskt smör (eller drygt 1 msk ghee om du äter Paleo)
1 nypa oraffinerat salt
- Blanda kokosmjölk, fibersirap och björksocker i en kastrull.
- Koka i ca 15 minuter under konstant rörande tills du är nöjd med konsistensen.
- Ta kastrullen från spisen och rör ner smör/ghee och en nypa salt. Smaka av med eventuellt mer smör/ghee.
Fibersirap består av prebiotiska fibrer som är både gott och och är bra för kroppen. Björksocker innehåller 75% mindre kolhydrater och är till och med bra för tänderna. Perfekt alternativ för den som har diabetes.
Kommentarer
Skicka en kommentar