
Jag lovade ju att återkomma med ett gott recept på de fibrer
som blir över när man gjort sin sellerijuice. (Det finns även recept på plättar
utan sellerifibrer längre ner i inlägget). Det finns ju många sätt att ta tillvara
fibrerna och jag kommer nog att återkomma med fler recept. Har du inte provat
sellerijuice ännu, så har du missat något för din hälsa. In och kolla HÄR(klickbar länk).
Plättar med banan och kokos kan ni naturligtvis även göra
utan fibrer från selleri, så jag skriver receptet på dem med. Vill du så
tillsätt även en knivsudd äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker).
Vad är det som är så bra med fibrerna då? Jo de sätter ju
igång magen men har även effekten av att det sänker blodsockret. Så att
tillsätta dem i plättar med banan är ju optimalt och jättegott. Tänk på när du
äter fibrer att du dricker tillräckligt med vätska.
Vänta minst 20 minuter innan du äter frukost efter att du druckit din sellerijuice.
Det finns ju många recept på bananpannkakor och bananplättar
men det här receptet tar dem till en annan nivå av nyttighet. Jag tillsätter
dessutom fiberhusk som också är glutenfritt. Det gör att smeten håller ihop och
plättarna går lätt att vända i stekpannan. Fiberhusk är ju som namnet säger
också fibrer och de fungerar även som mat till de goda bakterierna i magen, sk
prebiotika.
Så fram med stekpannan och mixerstaven. Här ska göras goda
frukost- lunch- eller mellisplättar.
Ca 8 plättar
Ekologiska ingredienser
Fibrer från 5 dl sellerijuice
2 ägg
1 banan i bitar
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosmjölk (rosa tetra är utan tillsatser)
1 krm salt
Smör och kokosolja till stekning
Gör såhär
·
Mixa ihop allt med hjälp av en mixerstav. Det är
viktigt att fiberhusken blandas ner ordentligt så den inte bildar klumpar. Det
kommer att bli en rejält tjock smet.
·
När allt är slätt så värmer du upp en stekpanna
med ordentlig mängd kokosolja och smör. Kokosolja gör att smöret klarar högre
stektemperatur.
·
Klicka ut smeten med en sked och platta ut dem lite
direkt i pannan.
·
Stek på svag/medelvärme tills de fått en vacker
stekyta på varje sida.
·
Servera med riven kokos, hallon/jordgubbar
(frysta jordgubbar finns ekologiska) och skivad banan.
Smaklig spis!
Fiberplättar med
banan utan sellerifibrer:
1-2 bananer i bitar
2 ägg
1-2 msk fiberhusk. Ta så mycket som behövs för att plättarna
ska hålla ihop i pannan. Smeten sväller och ska bli tjock.
1 krm salt
Eventuellt en knivsudd äkta vanlijpulver
·
Mixa allt med en mixerstav och stek på
medelstark värme i smör och kokosolja.
·
Servera med bär
Värme & kärlek
Christina
Vänliga hälsningar,
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar