Här har det varit förkylt, precis som för många andra av er följare. Då vill man ha lite lätt mat. Och inget säger att man inte ska få njuta åtminstone av maten 😉 Här är en omelett fylld av härliga ostar och bacon. När den är klar så skrapar och rör man i pannan så det blir stora härliga bitar av omeletten.
----------------------------------------
1/3 bit halloumiost
1/3 bit Falbygdens Appenzeller eller Gruyre grottlagrad ost
1 paket nitritfritt bacon
kokosolja till stekning
2 ägg
1 msk kokosmjölk, rosa tetra
1 msk vatten
Herbamare örtsalt
Gurkmeja, malen
Svartpeppar
6 sockerärtor (sugersnaps)
½ tomat i skivor
Paprika i strimlor, ekologisk
2 kvistar timjan, repade
ev lite färsk oregano
Nu ska jag dra till stugan som jag nästan inte alls varit i i sommar. Har ju jobbat som ett gnu. Så nu ska jag njuta av brasa, ett glas vin, badtunna och en sista båttur innan vi ska köra båten i land.
Hoppas även ni får njuta lite av helgen.
Värme & Kärlek
Christina
Du får även krispigheten från sockerärtor. Tomater och timjan gör bara att man mmmmm:ar mellan varje tugga. Rörd omelett gör att även ovansidan får kontakt med stekpannan och gör att osten smälter helt och allt får ljuvlig färg. Den blir som en blandning av omelett och äggröra.
Vill du inte ha bacon så utesluter du det. Jag köper numera enbart bacon som kommer från grisar som får gå ute, är ekologiskt uppfödda och VIKTIGT: slutprodukten är fritt från nitrit. Coop har den i sitt sortiment.
Varför väljer jag alltid kokosmjölk i rosa tetra? Jo, för den delar sig inte och innehåller inget vatten eller några konstiga tillsatser. Den är helt ren.
Varför väljer jag alltid kokosmjölk i rosa tetra? Jo, för den delar sig inte och innehåller inget vatten eller några konstiga tillsatser. Den är helt ren.
----------------------------------------
1/3 bit halloumiost
1/3 bit Falbygdens Appenzeller eller Gruyre grottlagrad ost
1 paket nitritfritt bacon
kokosolja till stekning
2 ägg
1 msk kokosmjölk, rosa tetra
1 msk vatten
Herbamare örtsalt
Gurkmeja, malen
Svartpeppar
6 sockerärtor (sugersnaps)
½ tomat i skivor
Paprika i strimlor, ekologisk
2 kvistar timjan, repade
ev lite färsk oregano
-------------------------------------------
- Vispa ihop äggen med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt, svartpeppar och gurkmeja.
- Strimla baconet.
- Skär ostarna var för sig i tunna skivor.
- Hetta upp en panna med kokosolja och stek bacon och halloumiosten tills båda fått fin färg.
- Blanda ner den andra osten i äggsmeten och häll smeten över baconet och halloumisosten.
- Tillsätt sugersnaps, timjan och strimlad paprika.
- Låt omeletten nästan stelna. Rör sedan i den så det blir stora bitar och vänd runt. Tillsätt tomatskivorna och låt de bli lite varma. Häll upp på tallrik.
- Garnera med extra timjan och eventuellt lite färsk oregano.
Nu ska jag dra till stugan som jag nästan inte alls varit i i sommar. Har ju jobbat som ett gnu. Så nu ska jag njuta av brasa, ett glas vin, badtunna och en sista båttur innan vi ska köra båten i land.
Hoppas även ni får njuta lite av helgen.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar