Fortsätt till huvudinnehåll

Scrambled (rörd) ost- och baconomelett





Här har det varit förkylt, precis som för många andra av er följare. Då vill man ha lite lätt mat. Och inget säger att man inte ska få njuta åtminstone av maten 😉 Här är en omelett fylld av härliga ostar och bacon. När den är klar så skrapar och rör man i pannan så det blir stora härliga bitar av omeletten. 
Du får även krispigheten från sockerärtor. Tomater och timjan gör bara att man mmmmm:ar mellan varje tugga. Rörd omelett gör att även ovansidan får kontakt med stekpannan och gör att osten smälter helt och allt får ljuvlig färg. Den blir som en blandning av omelett och äggröra.  










Vill du inte ha bacon så utesluter du det. Jag köper numera enbart bacon som kommer från grisar som får gå ute, är ekologiskt uppfödda och VIKTIGT: slutprodukten är fritt från nitrit. Coop har den i sitt sortiment.

Varför väljer jag alltid kokosmjölk i rosa tetra? Jo, för den delar sig inte och innehåller inget vatten eller några konstiga tillsatser. Den är helt ren.

----------------------------------------
1/3 bit halloumiost
1/3 bit Falbygdens Appenzeller eller Gruyre grottlagrad ost
1 paket nitritfritt bacon
kokosolja till stekning
2 ägg
1 msk kokosmjölk, rosa tetra
1 msk vatten
Herbamare örtsalt
Gurkmeja, malen
Svartpeppar
6 sockerärtor (sugersnaps)
½ tomat i skivor
Paprika i strimlor, ekologisk
2 kvistar timjan, repade
ev lite färsk oregano






-------------------------------------------
  • Vispa ihop äggen med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt, svartpeppar och gurkmeja. 
  • Strimla baconet. 
  • Skär ostarna var för sig i tunna skivor. 
  • Hetta upp en panna med kokosolja och stek bacon och halloumiosten tills båda fått fin färg.
  • Blanda ner den andra osten i äggsmeten och häll smeten över baconet och halloumisosten.
  • Tillsätt sugersnaps, timjan och strimlad paprika. 
  • Låt omeletten nästan stelna. Rör sedan i den så det blir stora bitar och vänd runt. Tillsätt tomatskivorna och låt de bli lite varma. Häll upp på tallrik.
  • Garnera med extra timjan och eventuellt lite färsk oregano.

Nu ska jag dra till stugan som jag nästan inte alls varit i i sommar. Har ju jobbat som ett gnu. Så nu ska jag njuta av brasa, ett glas vin, badtunna och en sista båttur innan vi ska köra båten i land.
Hoppas även ni får njuta lite av helgen.

Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...