Fortsätt till huvudinnehåll

Fräsch och supergod kokoskyckling med zucchinipasta


Inlägget innehåller reklam genom länkar till Bodystore och Greatlife

Det här är en sån fräsch rätt med massor av smak. Gillar du kokos? Då är det här en maträtt du kommer att gilla. Den kommer dessutom att stå på bordet på mindre än 30 minuter. Jag tycker den är absolut godast tillsammans med zucchini som äts som pasta - så kallad zoodles. Zucchinipastan gör sig bäst utan tillagning, då blir maträtten fräschast och godast. Zucchinipasta fixar du lättast med en grönsakssvarv. Har du ingen så kan du skiva zucchini med hjälp av en skalare eller osthyvel så det blir som en bredare pasta. Men det finns små enkla grönsakssvarvar att köpa som inte är dyra. Själv köpte jag min "lilla svarta" superbilligt via Wish (näthandel via app) för något år sedan. Om du söker på "spiralizer vegetable" så finns det flera att välja på.

Så svarva på för glatta livet och lägg på en tallrik i väntan på den goda kycklingsåsen. MUMS! Det här blir två stora portioner. Beräkna 1 zucchini till två pers. Och du.... välj ekologisk eftersom du inte ska skala zucchinin. (Jag föredrar giftfritt i det mesta).  

Toppa sedan härligheten med färska tomater samt strö över näringsjäst för en fantastiskt god ostsmak (smakar parmesanost), samt innehåller en mängd bra B-vitaminer. Yummi!

Jag har ätit B-vitaminer i 4 månader nu. Det tog ca 3 månader innan jag märkte att jag inte tappade hår längre och mitt hår har blivit mycket tjockare. Förutom näringsjäst så har du jättefint B-vitamintillskott HÄR. Ska man äta B-vitaminer så är det bäst att äta av alla sorter eftersom de verkar tillsammans.



2 kycklingfiléer, minut
1 dl skivad purjolök, även av det mörkgröna
1½ dl hackad skogschampinjon
1 tsk herbamare örtsalt
1 tsk paprikapulver
½ tsk lökpulver
½ dl gul paprika, eller grön
4-5 små tomater
2½ dl kokosmjölk, Santa Maria ekologisk
½ dl crème fraiche (Jag använder ekologisk laktosfri)
½ kycklingbuljongtärning
vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamarisoja, (klickbar länk) fermenterad och lagrad
1-2 tsk kokosolja (klickbar länk) till stekning, Välj smaklös som klarar upphettning bättre. Den här är även fri från citronsyra
1 tsk näringsjäst (klickbar länk)
1 zucchini

Gör såhär:

  • Skiva och skär sedan kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
  • Krydda med de torra kryddorna och blanda så kryddorna fördelas runt om kycklingbitarna.
  • Stek kycklingen i kokosolja tillsammans med svampen tills kycklingbitarna är genomstekta (vit inuti). 
  • Tillsätt purjolöken och låt den mjukna. 
  • Tillsätt paprika och tomat. 
  • Häll över kokosmjölken och crème fraiche. 
  • Smula ner buljongtärningen och smaksätt med soja, pressad vitlök och dijonsenap. 
  • Låt allt koka ihop tills såsen blivit krämig ca 15 minuter. Smaka ev av med örtsalt. 
  • Toppa med näringsjäst och färsk tomat.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...