Fortsätt till huvudinnehåll

Fräsch och supergod kokoskyckling med zucchinipasta


Inlägget innehåller reklam genom länkar till Bodystore och Greatlife

Det här är en sån fräsch rätt med massor av smak. Gillar du kokos? Då är det här en maträtt du kommer att gilla. Den kommer dessutom att stå på bordet på mindre än 30 minuter. Jag tycker den är absolut godast tillsammans med zucchini som äts som pasta - så kallad zoodles. Zucchinipastan gör sig bäst utan tillagning, då blir maträtten fräschast och godast. Zucchinipasta fixar du lättast med en grönsakssvarv. Har du ingen så kan du skiva zucchini med hjälp av en skalare eller osthyvel så det blir som en bredare pasta. Men det finns små enkla grönsakssvarvar att köpa som inte är dyra. Själv köpte jag min "lilla svarta" superbilligt via Wish (näthandel via app) för något år sedan. Om du söker på "spiralizer vegetable" så finns det flera att välja på.

Så svarva på för glatta livet och lägg på en tallrik i väntan på den goda kycklingsåsen. MUMS! Det här blir två stora portioner. Beräkna 1 zucchini till två pers. Och du.... välj ekologisk eftersom du inte ska skala zucchinin. (Jag föredrar giftfritt i det mesta).  

Toppa sedan härligheten med färska tomater samt strö över näringsjäst för en fantastiskt god ostsmak (smakar parmesanost), samt innehåller en mängd bra B-vitaminer. Yummi!

Jag har ätit B-vitaminer i 4 månader nu. Det tog ca 3 månader innan jag märkte att jag inte tappade hår längre och mitt hår har blivit mycket tjockare. Förutom näringsjäst så har du jättefint B-vitamintillskott HÄR. Ska man äta B-vitaminer så är det bäst att äta av alla sorter eftersom de verkar tillsammans.



2 kycklingfiléer, minut
1 dl skivad purjolök, även av det mörkgröna
1½ dl hackad skogschampinjon
1 tsk herbamare örtsalt
1 tsk paprikapulver
½ tsk lökpulver
½ dl gul paprika, eller grön
4-5 små tomater
2½ dl kokosmjölk, Santa Maria ekologisk
½ dl crème fraiche (Jag använder ekologisk laktosfri)
½ kycklingbuljongtärning
vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamarisoja, (klickbar länk) fermenterad och lagrad
1-2 tsk kokosolja (klickbar länk) till stekning, Välj smaklös som klarar upphettning bättre. Den här är även fri från citronsyra
1 tsk näringsjäst (klickbar länk)
1 zucchini

Gör såhär:

  • Skiva och skär sedan kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
  • Krydda med de torra kryddorna och blanda så kryddorna fördelas runt om kycklingbitarna.
  • Stek kycklingen i kokosolja tillsammans med svampen tills kycklingbitarna är genomstekta (vit inuti). 
  • Tillsätt purjolöken och låt den mjukna. 
  • Tillsätt paprika och tomat. 
  • Häll över kokosmjölken och crème fraiche. 
  • Smula ner buljongtärningen och smaksätt med soja, pressad vitlök och dijonsenap. 
  • Låt allt koka ihop tills såsen blivit krämig ca 15 minuter. Smaka ev av med örtsalt. 
  • Toppa med näringsjäst och färsk tomat.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…