
Inlägget innehåller reklam genom länkar till Bodystore och Greatlife
Det här är en sån fräsch rätt med massor av smak. Gillar du kokos? Då är det här en maträtt du kommer att gilla. Den kommer dessutom att stå på bordet på mindre än 30 minuter. Jag tycker den är absolut godast tillsammans med zucchini som äts som pasta - så kallad zoodles. Zucchinipastan gör sig bäst utan tillagning, då blir maträtten fräschast och godast. Zucchinipasta fixar du lättast med en grönsakssvarv. Har du ingen så kan du skiva zucchini med hjälp av en skalare eller osthyvel så det blir som en bredare pasta. Men det finns små enkla grönsakssvarvar att köpa som inte är dyra. Själv köpte jag min "lilla svarta" superbilligt via Wish (näthandel via app) för något år sedan. Om du söker på "spiralizer vegetable" så finns det flera att välja på.
Så svarva på för glatta livet och lägg på en tallrik i väntan på den goda kycklingsåsen. MUMS! Det här blir två stora portioner. Beräkna 1 zucchini till två pers. Och du.... välj ekologisk eftersom du inte ska skala zucchinin. (Jag föredrar giftfritt i det mesta).
Toppa sedan härligheten med färska tomater samt strö över näringsjäst för en fantastiskt god ostsmak (smakar parmesanost), samt innehåller en mängd bra B-vitaminer. Yummi!
Jag har ätit B-vitaminer i 4 månader nu. Det tog ca 3 månader innan jag märkte att jag inte tappade hår längre och mitt hår har blivit mycket tjockare. Förutom näringsjäst så har du jättefint B-vitamintillskott HÄR. Ska man äta B-vitaminer så är det bäst att äta av alla sorter eftersom de verkar tillsammans.

2 kycklingfiléer, minut
1 dl skivad purjolök, även av det mörkgröna
1½ dl hackad skogschampinjon
1 tsk herbamare örtsalt
1 tsk paprikapulver
½ tsk lökpulver
½ dl gul paprika, eller grön
4-5 små tomater
2½ dl kokosmjölk, Santa Maria ekologisk
½ dl crème fraiche (Jag använder ekologisk laktosfri)
½ kycklingbuljongtärning
1½ vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamarisoja, (klickbar länk) fermenterad och lagrad
1-2 tsk kokosolja (klickbar länk) till stekning, Välj smaklös som klarar upphettning bättre. Den här är även fri från citronsyra
1 tsk näringsjäst (klickbar länk)
1 zucchini
Gör såhär:
- Skiva och skär sedan kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
- Krydda med de torra kryddorna och blanda så kryddorna fördelas runt om kycklingbitarna.
- Stek kycklingen i kokosolja tillsammans med svampen tills kycklingbitarna är genomstekta (vit inuti).
- Tillsätt purjolöken och låt den mjukna.
- Tillsätt paprika och tomat.
- Häll över kokosmjölken och crème fraiche.
- Smula ner buljongtärningen och smaksätt med soja, pressad vitlök och dijonsenap.
- Låt allt koka ihop tills såsen blivit krämig ca 15 minuter. Smaka ev av med örtsalt.
- Toppa med näringsjäst och färsk tomat.
Kommentarer
Skicka en kommentar