En grymt god rätt som är superenkel att göra med väldigt få ingredienser. Ja, den är så god att du kan ha den som bjudrätt. Även barn brukar älska den - allra helst såsen 😉.
________________________________________________________________________
Jag använder mig av vildfångad lax såsom Pinklax eller Chumlax som är giftfri MSC-märkt vildfångat från Stilla havet (även ett billigt alternativ). Inte färgad odlad norsk lax full av dioxin och PCB som lagras i fettet både i fisken och hos oss människor, vars gift aldrig verkar lämna kroppen. Odlad lax matas med nämligen med fiskfoder som kommer från den förorenade Östersjön. Den enda odlade laxen som är OK, verkar vara Findus som innehåller mindre gifter. Ekologisk KRAV- märkt lax är också naturligtvis kanonbra.
________________________________________________________________________
200°C
4 port
600 g laxfiléer
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 msk hummerfond
2 tsk dijonsenap
1 msk finhackad dill
svartpeppar
Vispa ihop grädde, crème fraiche, fond, senap, dill och peppar. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Häll över såsen och tillaga i ugn ca 20 min, beroende på tjockleken på laxen.
Vill du lyxa till maträtten, t.ex om du ska ha den som bjudrätt, så kan du toppa fisken efter tillagningen med skalade räkor, löjrom eller tångkaviar samt en dillvippa. Stekt sparris med fin spänst är också gott till.
Servera med en fräsch sallad, min tokgoda broccoli- & avokadoröra (t.ex om du äter LCHF) eller pressad potatis
Kommentarer
Skicka en kommentar