Vegetarisk mat när den är som bäst. Så vansinnigt gott! Frasiga och saftiga.
Testade det här receptet på jobbet igår. De blev verkligen uppskattade. Lite tråkiga bilder blev det allt, men låt inte det avskräcka dig för det här är verkligen något du "måste" prova. Älskar du haloumi så kommer du att bli galet glad i dessa biffar. Superenkla att göra och går supersnabbt om du har en matberedare som kan riva morötterna och halloumin. Då går det som en dans att få ihop dessa godingar.

När stripsen var klara så saltade jag dem och vände runt dem i det smälta smöret. Alltså - WOW!!
Biffarna stekte jag på spisen i mycket kokosolja så de blev riktigt frasiga på ytan.
Tzatzikin gjorde jag på crème fraiche (för vi hade slut på yoghurt), riven gurka som jag pressade ur vattnet ur så mycket som möjligt, salt och svartpeppar. Tillsatte även några droppar pressad citron.
De här biffarna innehåller glutenfritt ströbröd då det var det enda att tillgå på jobbet. Spannmål är ju inte det bästa. Men ta gärna något torrt spannmålsfritt bröd som du har hemma som du maler ner till smulor, eller välj fiberhusk istället.
Halloumibiffar
8 port (ca 16 stora biffar)
1 kg morötter
4 halloumi
8 ägg
3 dl glutenfritt ströbröd ,malt spannmålsfritt bröd eller ca 2 msk fiberhusk (Testa dig fram med mängden. Du känner och märker om du kan forma biffar utan att de spricker)
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
chilipeppar
kokosolja till stekning (utan smak)
- Riv halloumi och morötter fint. Använd gärna en matberedare.
- Blanda ner ägg, ströbröd och kryddor. Väljer du fiberhusk så vispa ner det i ägget först. Se till att det inte bildar klumpar.
- Blanda allt riktigt noga.
- Forma till biffar och stek dem frasiga i mycket kokosolja några minuter på var sida.
Rotselleripommes med brynt vitlökssmör
225°C
1 rotselleri
kokosolja utan smak ex Renee Voltaire
1 liten röd lök
2 vitlöksklyftor
50 g smör
herbamare örtsalt
- Skala rotsellerin. Skär den i tunna strimlor. Smält kokosoljan en aning. Lägg stripsen på en smörpappersklädd ugnsplåt och vänd runt dem i oljan. Stek i mitten av ugnen på 225° i ca 25 minuter.
- Under tiden smälter du smör, finhackar löken och vitlöken.
- Fräs löken i smöret tills löken blivit gyllenbrun.
- Ta ut rotselleristripsen och blanda dem med löksmöret.
- Krydda med örtsalt.
Servera med tztziki. Se texten i början av inlägget.
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar