Fortsätt till huvudinnehåll

Frasiga & möra chicken nuggets med currydip. Glutenfria LCHF/Keto

Innehåller reklam via reklamlänkar för Bodystore 

Jisses så gott! Riktigt frasiga och möra. Parmesanosten... alltså smaken av den brynta osten är verkligen oslagbar. Osten ger även en god och lagom sälta till dessa nuggets. Lårfiléerna gör att de även blir fantastik saftiga och möra. Det här är definitivt ett mycket mer hälsosamt val och en mycket godare variant än de som man köper färdiga i butik. 
De är dessutom jättesnabba att göra och dipsåsen gör du på minuten. 👏👏👏

Vill du ha nuggets som en hel måltid så kan det vara fräscht med strimlad spetskål eller färsk vitkål till. Välj ekologiska produkter för god hälsa och för miljön. 
De här passar utmärkt för de som äter LCHF eller ketogen kost. 

Räcker till 1 portion,  eller 2 portioner om de bara äts som snacks

Chicken nuggets 

200-210 g kycklinglårfilé

1 ägg

1 msk kokosmjöl

50 g parmesanost

3 krm paprikapulver (ekologisk)

2 msk kokosolja utan smak. (Viktigt att du väljer den som är utan smak eftersom den tål hög hetta bättre). Ex. Reneé Voltaires som dessutom är garanterat fri från citronsyra (läs: rester av svartmögel)

Gör såhär:

  1. Vipa upp ägget i en skål. 
  2. Riv parmesanosten fint. 
  3. Skär filéerna i små kuber. Vänd dem först i kokosmjöl och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Vänd slutligen runt dem i den rivna osten. Se till att de täcks ordentligt av osten. 
  4. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg ner kycklingkuberna. Sänk värmen till medeltemperatur. Var inte snål med oljan för nuggetsen ska i stort sett friteras i oljan.
  5.  Låt dem stekas tills de är gyllenbruna runt om och helt vita i köttet inuti. 

Currydip 

1 msk Hellmans majonnäs
2 krm dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk björksocker (xylitol). Höjer inte blodsockret.

Blanda allt och låt stå ca 10 min så att sockret smälter. Rör om noga. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...