Fortsätt till huvudinnehåll

Frasiga & möra chicken nuggets med currydip. Glutenfria LCHF/Keto

Innehåller reklam via reklamlänkar för Bodystore 

Jisses så gott! Riktigt frasiga och möra. Parmesanosten... alltså smaken av den brynta osten är verkligen oslagbar. Osten ger även en god och lagom sälta till dessa nuggets. Lårfiléerna gör att de även blir fantastik saftiga och möra. Det här är definitivt ett mycket mer hälsosamt val och en mycket godare variant än de som man köper färdiga i butik. 
De är dessutom jättesnabba att göra och dipsåsen gör du på minuten. 👏👏👏

Vill du ha nuggets som en hel måltid så kan det vara fräscht med strimlad spetskål eller färsk vitkål till. Välj ekologiska produkter för god hälsa och för miljön. 
De här passar utmärkt för de som äter LCHF eller ketogen kost. 

Räcker till 1 portion,  eller 2 portioner om de bara äts som snacks

Chicken nuggets 

200-210 g kycklinglårfilé

1 ägg

1 msk kokosmjöl

50 g parmesanost

3 krm paprikapulver (ekologisk)

2 msk kokosolja utan smak. (Viktigt att du väljer den som är utan smak eftersom den tål hög hetta bättre). Ex. Reneé Voltaires som dessutom är garanterat fri från citronsyra (läs: rester av svartmögel)

Gör såhär:

  1. Vipa upp ägget i en skål. 
  2. Riv parmesanosten fint. 
  3. Skär filéerna i små kuber. Vänd dem först i kokosmjöl och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Vänd slutligen runt dem i den rivna osten. Se till att de täcks ordentligt av osten. 
  4. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg ner kycklingkuberna. Sänk värmen till medeltemperatur. Var inte snål med oljan för nuggetsen ska i stort sett friteras i oljan.
  5.  Låt dem stekas tills de är gyllenbruna runt om och helt vita i köttet inuti. 

Currydip 

1 msk Hellmans majonnäs
2 krm dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk björksocker (xylitol). Höjer inte blodsockret.

Blanda allt och låt stå ca 10 min så att sockret smälter. Rör om noga. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...