Innehåller reklam via reklamlänkar för Bodystore
Jisses så gott! Riktigt frasiga och möra. Parmesanosten... alltså smaken av den brynta osten är verkligen oslagbar. Osten ger även en god och lagom sälta till dessa nuggets. Lårfiléerna gör att de även blir fantastik saftiga och möra. Det här är definitivt ett mycket mer hälsosamt val och en mycket godare variant än de som man köper färdiga i butik.
De är dessutom jättesnabba att göra och dipsåsen gör du på minuten. 👏👏👏
Vill du ha nuggets som en hel måltid så kan det vara fräscht med strimlad spetskål eller färsk vitkål till. Välj ekologiska produkter för god hälsa och för miljön.
De här passar utmärkt för de som äter LCHF eller ketogen kost.
Räcker till 1 portion, eller 2 portioner om de bara äts som snacks
Chicken nuggets
200-210 g kycklinglårfilé
1 ägg
1 msk kokosmjöl
50 g parmesanost
3 krm paprikapulver (ekologisk)
2 msk kokosolja utan smak. (Viktigt att du väljer den som är utan smak eftersom den tål hög hetta bättre). Ex. Reneé Voltaires som dessutom är garanterat fri från citronsyra (läs: rester av svartmögel)
Gör såhär:
- Vipa upp ägget i en skål.
- Riv parmesanosten fint.
- Skär filéerna i små kuber. Vänd dem först i kokosmjöl och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Vänd slutligen runt dem i den rivna osten. Se till att de täcks ordentligt av osten.
- Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg ner kycklingkuberna. Sänk värmen till medeltemperatur. Var inte snål med oljan för nuggetsen ska i stort sett friteras i oljan.
- Låt dem stekas tills de är gyllenbruna runt om och helt vita i köttet inuti.
Currydip
1 msk Hellmans majonnäs
2 krm dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk björksocker (xylitol). Höjer inte blodsockret.
Blanda allt och låt stå ca 10 min så att sockret smälter. Rör om noga.
Kommentarer
Skicka en kommentar