Fortsätt till huvudinnehåll

Frasiga & möra chicken nuggets med currydip. Glutenfria LCHF/Keto

Innehåller reklam via reklamlänkar för Bodystore 

Jisses så gott! Riktigt frasiga och möra. Parmesanosten... alltså smaken av den brynta osten är verkligen oslagbar. Osten ger även en god och lagom sälta till dessa nuggets. Lårfiléerna gör att de även blir fantastik saftiga och möra. Det här är definitivt ett mycket mer hälsosamt val och en mycket godare variant än de som man köper färdiga i butik. 
De är dessutom jättesnabba att göra och dipsåsen gör du på minuten. 👏👏👏

Vill du ha nuggets som en hel måltid så kan det vara fräscht med strimlad spetskål eller färsk vitkål till. Välj ekologiska produkter för god hälsa och för miljön. 
De här passar utmärkt för de som äter LCHF eller ketogen kost. 

Räcker till 1 portion,  eller 2 portioner om de bara äts som snacks

Chicken nuggets 

200-210 g kycklinglårfilé

1 ägg

1 msk kokosmjöl

50 g parmesanost

3 krm paprikapulver (ekologisk)

2 msk kokosolja utan smak. (Viktigt att du väljer den som är utan smak eftersom den tål hög hetta bättre). Ex. Reneé Voltaires som dessutom är garanterat fri från citronsyra (läs: rester av svartmögel)

Gör såhär:

  1. Vipa upp ägget i en skål. 
  2. Riv parmesanosten fint. 
  3. Skär filéerna i små kuber. Vänd dem först i kokosmjöl och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Vänd slutligen runt dem i den rivna osten. Se till att de täcks ordentligt av osten. 
  4. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg ner kycklingkuberna. Sänk värmen till medeltemperatur. Var inte snål med oljan för nuggetsen ska i stort sett friteras i oljan.
  5.  Låt dem stekas tills de är gyllenbruna runt om och helt vita i köttet inuti. 

Currydip 

1 msk Hellmans majonnäs
2 krm dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk björksocker (xylitol). Höjer inte blodsockret.

Blanda allt och låt stå ca 10 min så att sockret smälter. Rör om noga. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam