Hej på er!
Nu var det sååå länge sedan som jag uppdaterade den här bloggen.
Anledningen har dels varit att jag har bytt jobb och lagar mycket av maten på jobbet och det är svårt att hinna med att uppdatera maten därifrån. Mest den största orsaken är att jag har varit sjuk. Jag har liksom inte orkat riktigt. Jag opererade bort en 18x19 cm stor tumör på min rygg och operationen höll på att gå riktigt illa. Förlorade nästan 30% av min blodvolym, så det blev panik i operationsrummet. Efter den så har min kropp inte riktigt återhämtat sig och jag har inget immunförsvar kvar, så jag fick diabetes och har nu även kliande utslag över heeela min kropp. Men jag kommer att bygga upp mig igen. Jag har även opererat min handled där kirurgen skadade mig och jag har nu ingen känsel i 2/3 av min högra hand.
Nu har jag gnällt klart, men ville bara förklara lite varför jag legat på latsidan 😅😜
Jag kan inte garantera att inläggen kommer att komma superofta, men ska i alla fall försöka lite då och då. Det kommer då att vara blodsockersänkande kost där även frukt kommer att ingå. Ord kan inte beskriva hur glad och tacksam jag är över att ni fortfarande hängt kvar här.
Idag har jag haft besök av 2 väninnor med barn samt att min dotter och dotterdotter är på besök från Stockholm. Jojomen, jag har blivit mormor till en ljuvlig lite tös vid namn Olivia 🎉 Hon blev 6 månader nu för någon dag sedan. De bor alltså 60 mil bort från mig och det är superjobbigt när längtan slår till - vilket den gör dagligen kan jag säga.
Jag bjöd på lite lunch idag. Småtjejerna fick kesoplättar och jag smaksatte dem med vaniljpulver och massor av kanel. Mums! Ringlade lite äkta ekologisk lönnsirap på dem och serverade med bär. Både barn och vuxna åt, även den lilla 6 månaders Olivia smaskade i sig en hel stor plätt.
Vi vuxna fick härliga wraps. Hittade glutenfria på affären som är gjorda på teffmjöl. Wrapsen värmde jag på lite och bredde sedan på mascarpone och strösslade över salladsmix, avokadoröra, böngroddar, handskalade räkor och slutligen klippt koriander. Jag rullade ihop allt till en wrap och fäste ihop skapelsen med tandpetare. De som ville ha lite styrka fick klicka på chipotlemayo eller srirachamayo själva efter eget tycke och smak.
Ett tips är att göra en dubbel sats av avokadoröran om du vill ha en mer krämig wrap. Det blir bara godare 😋
Här kommer receptet: 4 port
4 wraps
5 msk smetana
½ dl klippt dill
1 avokado
1 ekologisk lime, skal + juice
salt och peppar, ev lite chiliflakes om du vill ha lite extra "knorr"
1 stor tomat i små bitar
2 dl gurka i små bitar
2 påsar räkor med skal, handskalas
4 msk marscapone (eller mer)
salladsmix
böngroddar
färsk koriander
- Börja med att mixa ihop smetana, avokado, lime och kryddor.
- Tillsätt tomater och gurka
- Bred ut marscapone på wraps som du förvärmt en aning
- strö över salladsmix
- Lägg en sträng med avokadoröran uppifrån och ner i mitten av wrapsen
- Fördela räkor och böngroddar ovanpå
- Toppa med färska korianderblad samt ev ringla över chipotlemayo/srirachamayo
- Rulla ihop genom att vika upp den nedre delen av wrapsen upp till mitten och vik sedan i sidorna och fäst med tandpetare.
Kommentarer
Skicka en kommentar